Akademik Slavo Kukić bez pardona kod Hadžifejzovića: “Ako je SDA najmekša karika u tom tronošcu obračuna sa etnonacionalističkim oligarhijama, onda razumijem zašto se krenulo ovim putem”

Akademik Slavo Kukić gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face Tv.

“Pitao sam Nikšića postoje li stvari koje su usaglašene sa Dodikom i Čovićem, a da nisu uvrštene u Sporazum. Pitao sam i jesu li pristali na treći entitet i na rješenje da HDZ ima pravo na sve hrvatske pozicije.

Odgovor nisam dobio, samo mi je kazao da nema namjeru izdati ovu zemlju.

Ako HDZ dobije pozicije u Federaciji i drugim kantonima po uzoru na ono što se desilo u ZDK, zapitat ću se koja je razlika između njih i SDA. Ako se to desi, etnička pozicija BiH će biti zakovana!

U RS-u se sva razlika svodi na to ko je veći Srbin, a isto je i kada je u pitanju hrvatsko biračko tijelo. Ako je SDA najmekša karika u tom tronošcu obračuna sa etnonacionalističkim oligarhijama, onda razumijem zašto se krenulo ovim putem.

Čović igra političku igru, da poveća svoju cijenu kod onoga ko je njemu prirodni partner. Ne znam zašto bi on išao sa Osmorkom, kada oni mogu postati faktor potresa. SNSD-u, SDA, HDZ-u ne odgovara evropski koncept BiH!

U pravnoj državi se završava u zatvoru! Vlast sa Osmorkom će se formirati samo na državnom nivou!

Postoje najave da će Izetbegović stvoriti “gužvu”, onemogućiti formiranje Vlade FBiH!

Sabina Ćudić ima principijelne razloge zbog kojih ne bi htjela biti ministrica vanjskih poslova, ona je nečim nezadovoljna. Pitao sam Nikšića postoje li stvari koje su usaglašene sa Dodikom i Čovićem, a da nisu uvrštene u Sporazum.

Pitao sam i jesu li pristali na treći entitet i na rješenje da HDZ ima pravo na sve hrvatske pozicije. Odgovor nisam dobio, samo mi je kazao da nema namjeru izdati ovu zemlju. Za šest mjeseci doći će do izmjena Izbornog zakona – tako piše u Sporazumu.

Ukoliko se na okupu ne nađu sve građanske i političke filozofije, sutra već može biti kasno! I za građanski projekat i za BiH!

Priča nije završena, Osmorka može formirati vlast, nadam se da će se SDA naći u opoziciji.
Često čujemo da se sa Izetbegovićem mnogo toga dogovaralo, a on kasnije uradi suprotno. Ako si sklonio jednog čovjeka, nisi sklonio centre moći.

Neki direktori koji su pod kontrolom SDA traže konekcije s Nikšićem zbog svoje sudbine”, kazao je iznešu ostalog Kukić.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.