Akademik Suad Kurtćehajić na Face TV progovorio bez dlake na jeziku: “Milorad Dodik je neuspio eksperiment međunarodne zajednice”

Akademik Suad Kurtćehajić gostovao je u Vjestniku na Face televiziji.

Jedina osoba koja se može suprostaviti Dodikovoj politici jeste upravo Visoki predstavnik. Schmidt treba Dodiku da da crveni karton.

Dodik već dugo vremena vodi retoriku „mirne“ Bosne i Hercegovine. Njegove zadnje izjave vode ka toma da Bosna i Hercegovina ne može opstati i kako je to država koja se naziva greška. Dodik je čovjek od kojeg se mnogo očekivalo. Nacionalistička retorika ga je izdigla i vinula u nebo zatim je tako postao rob svoje takve politike.

Jedina osoba koja se može suprostaviti Dodikovoj politici jeste upravo Visoki predstavnik. Schmidt treba Dodiku da da crveni karton. Potrebno što prije reagovati. Međunarodna zajednica također mora stati u kraj jednom „kabadahiji” i političkoj štetočini. Dodik je postao glavni problem politike u Bosni i Hercegovini. Pokušava kroz svoju politiku da napravi secesiju. Mirni raspad Bosne i Hercegovine ne dolazi kao mogućnost. RS je paradržavna tvorevina i kao takva (priznata od same sebe) ne može tražiti da bude samostalna država – kazao je između ostalog Kurtćehajić.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.