Alarmantne informacije pristižu iz Obavještajno-sigurnosne agencije BiH: “Hibridni rat protiv institucija BiH, sve češći napadi na našu Agenciju”

“Tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv insitucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Nažalost, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije”, navedeno je danas u saopćenju iz ove Agencije.

Iz OSA-e BiH dodaju da napadi ove vrste “ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje”.

“Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje.

Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana.

U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela.

Molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika“.

Dalje, pozivaju sve partnerske agencije da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

“Također, pozivamo sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

Dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana“, navode u saopćenju iza OSA/ OBA BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.