Aleksandar Vučić se u Beogradu “dodvoravao” Angeli Merkel: “Nemam potrebu da ovoliko lijepih riječi upućujem kancelarki, ali…”

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije obratio se prisutnima nakon sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Beogradu.

“Velika nam je čast što smo ugostili Merkel. Imali smo konstruktiven razgovore o evropskim integracijama Srbije i regiona. Veoma sam zahvalan zbog toga što smo razgovarali o svim rezultatima Berlinskog procesa.

Ja ne bih nikako imao potrebe da ovoliko lijepih riječi upućujem kancelarki Merkel, jer je na političkom odlasku, ali ovo je istina. Njemačka je naš najveći vanjskotrgovinski partner. Za naš uspješan ekonomski razvoj dugujemo Njemačkoj”, kazao je Vučić.

“Ja sam kao i uvijek imao mnogo toga da naučim od Merkel. Od treme neću pročitati par rečenica koje sam učio napamet na Njemačkom, ali ću to učiniti kasnije na večeri”, zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da je važna i podrška Njemačke obrazovanju u Srbiji, prije svega sa uvođenjem dualnog obrazovanja, koje će uskoro biti implementirano i na fakultetima.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.