Aleksandar Vulin direktno iz Moskve odgovorio Naseru Oriću uz ružne kvalifikacije: “Srbija ga traži, raspisana je Interpolova potjernica”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi iz Moskve, naglasio da je raspisana Interpolova potjernica, i da Srbija traži Nasera Orića, uz niz vrlo ružnih kvalifikacija.

Kazao je kako njegove žrtve zaslužuju pravdu.

Vulin u Moskvi boravi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu.

Vulin tvrdi da su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici „pokušali da ubiju“ i da napadači nisu bili Srbi, „ma koliko Orić želio da okrene Srbe na Srbe“.

Podsjećamo, Naser Orić, bivši komadant Armije Republike Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 kako je on nevin čovjek, a ako je iko i pokušao ubiti Aleksandra Vučića saznat će se kada Srbija otvori za javnost suđenje dvojici pripadnika BIA-e, koji su priznali da su nezakonito boravili u Potočarima 2015. Srbija ima dugu historiju ubistava i pokušaja ubistava šefova države od strane same države, od Solunskog procesa, do atentata na Zorana Đinđića, naglasio je Orić.

Poručio je Vulinu da ako želi saznati ko je pokušao “ubiti” Vučića da krene od nekih ljudi kojima potpisuje platnu listu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.