in , ,

Aleksandar Vulin se izvinio muftiji Mevludu Dudiću

Saopštio je MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izvinio se danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću zbog nedavnog neprimjerenog ponašanja jednog policijskog službenika u dvorištu Sinan-begove džamije i poručio da je Srbija država svih njenih građana.

Vulin je rekao ”da je Islamska zajednica dio našeg naroda, istorije i kulture i da Srbija poštuje vjerske rezličitosti, saopštio je MUP Srbije’‘.

Svako ponašanje kojim se ugrožava ustavom zajemčeno pravo slobode vjeroispovesti neće biti tolerisano, a vrijeđanje vjerske pripadnosti biće kažnjavano i nikada neće imati podršku države, kazao je Vulin.

Vulin je zahvalio muftiji Dudiću na nesebičnom angažmanu Islamske zajednice tokom pandemije korona virusa, kao i na podršci Ministarstvu u borbi protiv kriminala, saopštio je Mešihat Islamske zajednice.

Dodaje se da je Dudić naglasio važnost međusobnog povjerenja i zajedničkog djelovanja države i vjerskih zajednica i da je istakao značaj ravnomjerne zastupljenosti Bošnjaka u organima unutrašnjih poslova.

NATAŠA DRAKULIĆ SCENARISTICA FILMA DARA IZ JASENOVCA: “Želim da film Quo vadis, Aida? osvoji Oscara”

RADA MANOJLOVIĆ SE NAŠLA U NEZAPAMĆENIM PROBLEMIMA Banka joj blokirala račun zbog dugova u iznosu od 390 eura?!