Aleksandar Vulin u BiH održao zapaljiv govor: Srbi su nepobjedivi, to je “srpski svet”

Posljednje Vijesti

Kada je zvanični program završne manifestacije Kočićevog zbora u Stričićima već uveliko trajao, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednica RS Željka Cvijanović završili svoja obraćanja, na zborištu se, iznenada, u društvu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pojavio ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

Vulin, koji je inače, porijeklom sa Manjače, podsjetio je prisutne da je ovdje sahranio svoje pretke, te okupljenom narodu prenio pozdrave ‘Aleksandra Vučića i sve Srbije’, prenosi Srpskainfo.

On je podsjetio da je Srbima, kroz historiju, “sloboda uvijek bila važnija od glave” i poručio da narod koji je preživio Jasenovac i Jadovno, ne smije sebi dozvoliti da nejedinstvo uništi RS.

“RS nisu stvorile ni male ni velike svjetske sile, nego se narod digao da odbrani svoju slobodu i svoj opstanak”, rekao je Vulin.

On je poručio da su Srbi nepobjedivi, samo ako je srpski narod jedinstven, od Beograda do Banjaluke i svuda gdje Srbi žive.

“To je tako srpski svijet, kada mislimo jedni na druge i brinemo jedni o drugima”, rekao je Vulin.

On je rekao da su Srbi jedini narod na Balkanu koji ‘nikad nije bio na pogrešnoj strani’.

“Ništa nam ne može doći glave kao naše sujete. Zabluda je da nam neko drugi može biti preči od naših sunarodnika”, rekao je Vulin.

Leave your vote