Aleksandra Pandurević se žestoko obrušila: “Dokaz da je Dodik lagao da je napravio dogovor s Putinom je skuplji plin”

“Povećanje cijene plina za treći kvartal u iznosu od 23,3 odsto i to na zahtjev ruskog Gasproma, pokazalo da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nažalost lagao da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine”, kazala je Aleksandra Pandurević, član GO SDS, povodom odluke Vlade Federacije BiH da od 1. jula poveća cijene gasa za još 23,3 odsto.

Dodaje da je “brzina kojom je počeo i završio se petominutni ponoćni sastanak Dodika i Putina ukazivala da je riječ o Dodikovom izmoljenom selfiju”.

“Nažalost, vijest o još jednom velikom poskupljenju gasa to je i potvrdila i dokazala da su u laži kratke noge”, kazala je.

Pandurević ističe da će ovim cijena gasa u odnosu na decembar mjesec skočiti za više od 60 odsto i da većina građana BiH sebi neće moći priuštiti tople radijatore u zimskoj sezoni.

“Samo prije mjesec dana Dodik nam je obećao najjeftiniji gas na tlu Evrope, tvrdeći da je sa predsjednikom Putinom dogovorio da za nas nema poskupljenja do kraja godine.

Ne vjerujem da je riječ o grešci u prevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ. Jasno je da za pet minuta nisu ni razgovarali o cijenama plina, nego je Dodik samo izmolio jedan predizborni selfi sa Putinom kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina – ocijenila je Pandurević – prenosi N1.

Podsjeća da se BiH, zahvaljujući Dodikovom spavanju i dvostrukoj igri, pridružila u više od 30 rezolucija sankcijama Rusiji, i da sada građani plaćaju cijenu tog.

“Za razliku od Srbije koja zaista ima najpovoljnije cijene gasa i čiji građani nisu suočeni sa poskupljenjem ovog energenta, a koja je obezbijedila i 500 miliona kubika u skladištima u Mađarskoj, mi imamo samo šarene laže naše vlasti. Niti znamo hoće li biti gasa, niti hoćemo li moći plaćati astronomske cijene“, zaključila je.

Direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je da gas u RS nije poskupio, te da će se pratiti kretanja cijena na berzi u narednom periodu.

Povodom informacije da dolazi do poskupljenja gasa u Federaciji Bosne i Hercegovine i informacija koje su iznijeli zastupnici SDS-a, Elek je rekao da Republika Srpska ima direktan gasni aranžman sa Ruskom Federacijom, te da gas nije poskupio.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.