Aleksandra Pandurević ustvrdila: “Milorad Dodik je rekao nešto što para uši i to je šamar Beogradu”

Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a je komentarisala poziv na informativni razgovor MUP-a Republike Srpske i prijedlog vlasti da zakonom omogući kriminalizaciju klevete.

Prošle sedmice završila je na informativnom razgovoru u Policijskoj stanici Istočna Ilidža. Ono zbog čega je dobila poziv tiče se Općih izbora koji su održani u oktobru prošle godine.

“Čega se slučaj tiče ja zaista ne znam. Kao da sam upala u Kočićevu predstavu “Jazavac na sudu”.

Oni su dobili zamolnicu od PU Zvornik da me saslušaju na okolnosti kupovine glasova za Jelenu Trivić iz Srbije. Popila sam kafu u to vrijeme sa SNS-ovim Mandić Vladimirom u Bratuncu i dobila sam poruku od čelnika SNSD-a koji mi je rekao “Piješ kafu s Mandićem”.

Ja sam rekla, pa dobro, hapsite me, a oni su rekli da me neće hapsiti. Znali smo da ga prate. Popili smo kafu ispred PU Bratunac i znali smo da nas prate“, kaže Pandurević za N1.

U kuloarima se govori kako preko Pandurević i Mandića, Dodik zapravo gađa vrh SNS-a. Na pitanje da li su odnosi Vučić – Dodik narušeni, Pandurević kaže:

“Ako pogledate prije nekoliko dana je bio jedan okrugli sto u Beogradu gdje je bio Dodik i naziv okruglog stola je bio zapanjujući, “Srpska se brani i u Srbiji”. Šta to Srbija radi štetno prema RS.

Dodik je tad rekao nešto što para uši i to je šamar Beogradu, a to je da je interes Srbije da ne prihvati “lažnog” visokog predstavnika.

Svi mi u RS mislimo isto kao Dodik, ali je krajnje bezobrazno jer je Vučić primio Christiana Schmidta i držiš lekcije Vučiću.

Dodik je jako razočaran što ga je Željka Cvijanović po broju glasova potukla do nogu i krivca traži u Srbiji”, objašnjava.

Plaši li se Dodik da će pronalaskom rješenja za Kosovo, postati balast Vučiću i Srbiji?

“On je balast Srbiji i RS. Ima kompleks, jer pokušava da se nametne kao lider svih Srba i da to nije Vučić“, kaže.

“Ulazimo u mračni period, period totalitarizma”

U NSRS se raspravlja o kriminalizaciji klevete. Na pitanje šta je cilj vladajuće koalicije sa ovim zakonom, kaže:

“Mislim da ukoliko zakon bude usvojen da idemo u najstrašnija vremena u doba komunizma kada je svaka kafana imala svog špijuna pa bi ljudi zbog masnog vica o nekom političkom funkcioneru završavali na Golom otoku.

Zaista ne znam zašto ovo sebi rade. Kontrolišu skoro sve medije u RS. Ovo je gušenje svake moguće kritike i uvođenje totalitarizma.

Dodiku nije nesvojstveno da nešto predlože pa povuku i mislim da pod pritiskom ovo neće doživjeti formu prijedloga. Ukoliko bi bili toliko bahati da bi zakon narušio ustavna načela, dao bi se osporiti na Ustavnom sudu RS”, ističe.

Mogu li novinari, skupa sa opozicionim poslanicima osujetiti ove namjere, ili je to već završen posao

“Ovo nije stvar opozicije, nego čitavog stuštva. Sutra će vam neko tražiti novac da vam zaposli dijete, vi ćete odbiti i tužiti ga i on će vas okriviti za klevetu”, zaključila je Pandurević.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.