Aljoša Čampara se oglasio nakon užasnih vijesti iz Sarajeva: “Mora se pogledati istini u oči”

Zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara oglasio se povodom učestalih incidenata u Sarajevu, a što je kulminiralo ovog vikenda. On je nabrojao nekoliko najtežih slučajeva, koji su se dogodili u prethodnih nekoliko dana, a koji su imali teške posljedice i smrtne ishode. Čampara smatra da policija MUP-a KS vrijedno radi, ali da to nije dovoljno da bi sigurnosna situacija bila bolja.

“Večeras je u glavnom gradu Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu.

Skoro pa istovremeno u samom centru istog ovog grada ranjen je maloljetnik, tinejdžer.

U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd.

Ne možemo zaboraviti nesreću u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci”, kazao je Čampara.

Zatim je kazao da se “mora pogledati istini u oči i da se mora konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo”.

“Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima.

I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana”, rekao je on.

Čampara smatra da policija MUP-a KS vrijedno radi, ali da to nije dovoljno da bi sigurnosna situacija bila bolja.

VEZANI TEKST; Šta se dešava u Sarajevu? Pucnjava u Starom Gradu, ranjen maloljetnik; Policiji prijavljeno da je pet nepoznatih osoba napalo ženu na Kovačićima u odvojenom slučaju

“Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati”, zaključio Čampara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.