Aljoša Čampara žustro reagovao: “Dodik nama ne može prijetiti, i mi ćemo preispitati njegove poteze!”

Član Naroda i Pravde i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara reagovao je na današnje izlaganje Milorada Dodika u NSRS kazavši da je ponudio partnerstvo Stranci demokratske akcije, da Trojci ne može prijetiti i da će oni ostati doslijedni dosadašnjim politikama. Rekao je da će Trojka analizirati “destruktivno ponašanje Milorada Dodika” i odrediti se spram takvog ponašanja.

“Predstavnici NiP-a, SDP-a i Naše stranke uvijek će biti na liniji odbrane države Bosne i Hercegovine i njenih interesa.

To je Miloradu Dodiku bilo jasno od početka. Očito su naši napori, koji guraju Bosnu i Hercegovinu u EU, NATO i dosljednu primjenu vladavine prava u našoj zemlji, natjerali Milorada Dodika da se okrene starom i provjerenom partneru – Stranci demokratske akcije”, kazao je Čampara.

Kako je dodao, Dodik s Trojkom ne može trgovati.

“Mi nismo ti koji će prodati državne institucije zarad nekoliko imenovanja. Nismo ti koji će podržati prijenos nadležnosti s državnih institucija na entitete i udovoljavati njegovim željama zarad učešća u vlasti. Mi smo tu da radimo u interesu građana, a ne političkih stranaka iz kojih dolazimo. Posebno ne, političke stranke kojom upravlja Milorad Dodik”, kazao je.

Smatra da je Dodik postao svjestan svega navedenog i da je odlučio ponuditi partnerstvo SDA.

“Njegova je procjena da sa SDA može ‘završiti’ sve ono što mi nismo dopuštali i nikada nećemo dopustiti.

Neka se Dodik ne vara i ne misli kako je on za nas idealan partner u vlasti i kako tobože želimo po svaku cijenu biti u vlasti s njima. SNSD smo oduvijek doživljavali kao nužno zlo, a ne kao izbor.

Destruktivnim politikama došao je kraj, a tome najbolje svjedoči djelotvornost sankcija Sjedinjenih Američkih Država. Koja god politička opcija želi da bude slamka spasa za Milorada Dodika neka to bude. Mi nastavljamo naše djelovanje na istim principima na kojima smo formirali vlast – EU put, članstvo u NATO-u, jačanje države BiH i vladavine prava”, kazao je.

Na kraju je rekao da će Trojka analizirati “destruktivno ponašanje Milorada Dodika” i odrediti se spram takvog ponašanja.

“Blokadama nama ne može prijetiti jer apsolutno ništa neće dobiti time. Nema popuštanja”, zaključio je Čampara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.