in , ,

Ambasadorica Martina Mlinarević obradovala brojnu bosanskohercegovačku dijasporu: “Iduće sedmice odluka o direktnoj liniji Sarajevo – Prag!”

Bh. ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević kazala je za N1 kako su pregovori za direktnu avionsku liniju Sarajevo – Prag pred samim krajem

Bh. ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević kazala je za N1 kako su pregovori za direktnu avionsku liniju Sarajevo – Prag pred samim krajem. Posljednji sastanak trebao bi biti održan sljedeće sedmice. Nada se da će vijesti biti pozitivne.

“Problem je što su takse na aerodromu u Pragu najskuplje i tu su se razilaze stavovi agencija. Našli smo rješenje. Letovi bi trebali biti s manjeg aerodroma. Iskreno se nadam da ćemo nakon 11 godina imati direktnu liniju i da ćete mi svi doći. Nadam se da će Česi, koji mnogo vole avanture i prirodu, konačno moći uživati u prekrasnim ljepotama naše zemlje. BiH je za njih zanimljiva i avanturistička. Vjerujem da ćemo imati veliki broj posjeta od njih”, kazala je Mlinarević.

Kada je u pitanju situacija s pandemijom, Mlinarević je rekla da situacija nije puno bolja ni u Češkoj u odnosu na BiH.

“Proces vakcinacije ide sporo. Preminulo je preko 27.000 ljudi, a vakcinisano ispod 10 posto. Vakcine dolaze jako sporo. Još se čeka odobrenje ruske vakcine. Ni ovdje stanovništvo nije zadovoljno brzinom”, kazala je.

Istakla je kako je i mnogo Čeha išlo na vakcinaciju u Beograd.

Kada su u pitanju mjere, kazala je kako se danas okončava strogi lockdown koji je bio na snazi od 1. marta.

“Premijer je najavio da će za vikend biti dozvoljneo putovanje između dijelova. Učenici od 1. do 5. osnovne od ponedjeljka kreću u škole i bit će testiran kućnim testovima dva puta sedmično”, kazala je.

Na konkurs se prijavili mladi iz cijele BiH
Govoreći o konkursku koji je pokrenula za mlade od 14. do 19. godine o temi “Zašto posjetiti BiH”, kazala je da zainteresovanost velika. Otkrila je i da će umjesto planiranog jednog djeteta, dovesti dvoje ili troje.

“Iznimno veliki odjek, cijeli dan nakon moje objave. Mnogo mladih mi se javilo iz cijele BiH. Sretni su da mogu učestvovati u nečemu takvom. Drago mi je da sam im mogla dati barem malo radosti. Potrudit ćemo se da im bude nezaboravno u Pragu”, kazala je.

Radove će ocjenjivati njeni prijatelji, ugledni književnici, a sve detalje možete pogledati na njenom Facebook postu. Poručila je kako joj je cilj podstaći malde na kreativan rad i pisanje.

Govoreći o ličnom zdravstvenom stanju, kazala je da je magnetna rezonanca pokazala da nema recidiva tumora.

“Srećom, sve je super tako da možemo bez problema nastaviti raditi. Nadam se da će biti još dosta lijepih stvari iz Praga”, kazala je Mlinarević.

Katastrofalni podaci izlaze na vidjelo, ovo ne valja, ali nikako: Bosna i Hercegovina za godinu dana dug povećala za više od 900 miliona KM

Konačno otkriveno zašto nema Isaka Šabanovića u Zvezdama Granda: Saša Popović je “na keca” donio tu odluku!