Američki državni sekretar Antony Blinken poslao upozorenje bh. političarima: “Odmaknite se od opasnih igara na rubu rata!”

Američki državni sekretar Antony Blinken se oglasio na svom Twitter profilu, gdje je poslao otvorenu poruku liderima u Bosni i Hercegovini.

– Sjedinjene Američke Države ostaju čvrste u našoj opredijeljenosti suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Lideri u BiH bi se trebali odmaknuti od opasnih igara na rubu rata i izgraditi konsenzus kako bi osigurali bolju budućnost za sve njene građane – poručio je Blinken.

Inače, Blinken ovih dana boravi u Rigi na samitu NATO-a.

Inače, Blinken je i obraćajući se novinarima pred početak Samita NATO u Rigi, u društvu generalnog sekretara te vojne alijanse, Jensa Stoltenberga, naveo da će se ministri vanjskih poslova 30 članica ovog saveza suočiti s izazovima našeg regiona.

“Imamo puno posla za uraditi u narednih nekoliko dana na svemu, od kontrole naoružanja i razoružanja i neširenja do izazova na Zapadnom Balkanu do, naravno, onoga na šta je generalni sekretar upravo pomenuo, veoma zabrinjavajućih aktivnosti od strane Rusije na granici sa Ukrajinom, kao i ono što smo vidjeli u Bjelorusiji i korištenje migranata kao političkog oružja”, rekao je Blinken.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.