Američki mediji bruje: Jusuf Nurkić na pragu senzacionalnog transfera!

Damian Lillard zatražio je danas razmjenu iz Portland Trail Blazersa, a kao najveći kandidat za njegovo dovođenje spominje se Miami Heat. Lillard bi lako mogao završiti na Floridi, a s njim bi u paketu iz Portlanda u potencijalnom poslu išao i bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Američki mediji bruje

Damian Lillard je nakon 12 godina u timu odlučio zatražiti razmjenu iz Portland Trail Blazersa – javljaju danas brojni američki mediji.

Fenomenalni košarkaš ulazi u pozne godine i traži mogućnost da osvoji prsten u narednim godinama – prenosi Sportsport.ba.

Miami Heat se spominje kao najveći kandidat za dovođenje 32-godišnjeg košarkaša, a ono što je ljubiteljima sporta u Bosni i Hercegovini najbitnije je da bi u kompletan posao mogao biti uključen i Jusuf Nurkić.

Nurkić se savršeno uklapa u razmjenu.

On bi s Lillardom mogao zajedno put Floride, a u suprotnom pravcu bi išli Kyle Lowry, Tyler Herro, Jaime Jaquez JR, te pikovi prve runde drafta iz 2028. i 2030. godine.

Plate svih učesnika razmjene gotovo se poklapaju i neće biti nikakvo iznenađenje ako se na kraju ovakav trejd i realizuje.

Ipak, moguće je da u razmjenu bude uključen i Duncan Robinson.

Jusuf Nurkić je od 2017. godine član Portland Trail Blazersa. Igrao je dosta dobru košarku u ovom timu, no nije bio miljenik navijača koji silno žele njegov odlazak.

Na kraju bi to mogli i dočekati. Nurk bi mogao postati dio ekipe koja je pretendent za prsten i u kojem su zvijezde kao što su Jimmy Butler i Bam Adebayo.

Nurkić je prošle sezone prosječno ubacivao 13.3 poena i preko devet skokova u dresu Portland Trail Blazersa, a u karijeri u kojoj je još nastupao za Denver Nuggetse na prosjecima je od 12.3 poena i 8.6 skokova po meču.

Bosanka zvijer je trenutno pod četverogodišnjim ugovorom vrijednim 70 miliona dolara. Preostalo je da mu se isplati 52.5 miliona.

Damian Lillard je s druge strane pod ugovorom od 176 miliona dolara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.