Analitičarka Svetlana Cenić direktno i bez uvijanja: Ja sam Srpkinja u Sarajevu i ne osjećam se ugroženo

Ako je onaj skup, na četiri mjesta, to što bi njega branilo, teško odbrani njegovoj. Ovo nije ’92. godina, a mi smo u okruženju NATO-a. Protesti na entitetskoj crti su još jedna od propalih investicija Milorada Dodika, kaže analitičarka i ekonomistica Svetlana Cenić.

Spremni spotovi

U razgovoru za „Avaz“ ona ukazuje da su protesti pripremljeni ranije, jer su organizatori znali da MUP KS neće odobriti okupljanje u Sarajevu, pa su bili spremni i spotovi i transparenti koji su završili u smeću, te da spinovi o 12.000 prisutnih ne mogu proći, jer dronovi su sve snimili iz zraka i broj Dodikovih pristalica bio je mnogo manji.

-On se stravično boji Suda i Tužilaštva BiH, oduvijek je tako, ali protesti mu dobro dođu.

U njima učestvuje lično on, a ne RS. Ovo nije nikakav napad na RS ili srpski narod.

Ja živim u Sarajevu i ne osjećam se ugroženo, pa ne znam o čemu on priča, ali ovako nećemo pričati o zaduženosti, „štancanju“ obveznica, promašenim investicijama, o tome da mu direktor „Elektroprivrede“ kupuje kola od 400.000, a on od više od 300.000 KM, i tako redom – kaže Cenić.

Dodaje da je Dodik svjestan poruke koju su mu poslali građani, jer sve i da je bilo 12.000 na protestima, a nije, premalo je to nakon najave da će se samo u Sarajevu okupiti 8.000.

-Ako je onaj skup, na četiri mjesta, to što bi njega branilo, teško odbrani njegovoj.

Ovo nije ’92. godina, a mi smo u okruženju NATO-a. I u Crnoj Gori, Hrvatskoj prisutne su trupe. Ovo nije vrijeme kada su bili sasvim drugačiji demografija, geografija i odnos političkih snaga. Rusija je veoma daleko, a NATO izuzetno blizu – kaže Cenić.

Poruka jednog od učesnika skupa u Doboju, a koji je pozvao Bošnjake da živimo u miru, rezultat je propagande po kojoj je srpski narod napadnut. Cenić se slaže s tom ocjenom i pojašnjava da je to rezultat spinovanja iz Dodikove kuhinje.

-To je ono što je odvratno i gadno, što je ne samo za osudu već i za krivičnu prijavu.

Stvara se atmosfera da bi Bošnjaci, kao, ratovali, a Srbi se opet brane. U ovoj „igranci“ najveća provokacija dolazi sa srpske strane.

Mene nije strah da to kažem, jer gledam šta se dešava.

Meni Dodik da priča o Sarajevu, u kojem ja boravim i u kojem se svaki dan srećem s ljudima, s Bošnjacima, ali i svima ostalima.

Ja sam Srpkinja u Sarajevu. S kojim pravom on govori o nečemu što blage veze nema!?

Kao što ni u Banjoj Luci nije takva atmosfera. On je proizvodi, a ljudi su umorni, povraća im se – naglašava Cenić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.