Aner Gosto: “Pomozite mi da pronađem osobu koja je gazila po mezaru moje nane Hurije”

Potreseni objavom na društvenim mrežama koju smo vidjeli danas, odlučili smo sa vama podijeliti tekst i fotografiju s kojom smo ostali zatečeni i zapitali se u kakvom društvu živimo.

Na Facebooku se oglasio Aner Gosto, advokat iz Mostara, koji je ostao povrijeđen nakon čina “nepoznate osobe” i traži pomoć onih koji bi mogli imati više informacija – prenosi Radio Sarajevo.

Naime, “nepoznata osoba” se slikala kako čuči i gazi po mezaru(grobu) njegove nene Hurije sa natpisom “GAZI BALIJE”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dana 07.05.2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno,mirno i u finim rodbinskim i komšinskim odnosima.

Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje,ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom.

Prije dan-dva vremena “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru(grobu) sa natpisom “GAZI BALIJE”.

Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto a kamo li izvršiti ovakav naum?!

Zato, sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici….

OVO JE SRAMOTA U 2022.GODINI!!!

JESMO LI POSTALI ŽIVOTINJE?!”, napisao je Aner Gosto u svojoj objavi.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.