in , ,

Anketa New York Timesa za dodjelu Oscara: “Quo Vadis Aida” u vodstvu!

Na njihovom portalu moguće je glasati po kategorijama i samo za jednog od ponuđenih

Još 10 dana je ostalo do održavanja 93. ceremonije dodjele Oscara. Poznati američki medij New York Times objavio je anketu kako bi na neki način vidjeli favorite poblike za dodjelu ove prestižne nagrade.

Na njihovom PORTALU moguće je glasati po kategorijama i samo za jednog od ponuđenih.

Između ostalog moguće je glasati u kategorijama za najbolji film, najboljeg glumca i glumicu, najbolju sporednu ulogu, najbolji film na stranom jeziku, najbolji originalni scenariji itd.

U anketi film “Quo Vadis Aida” može se pronaći u kategoriji najbolji strani film. Prema trenutnim rezultatima film Jasmile Žbanić veliki je favorit.

“Quo Vadis, Aida?” je film o genocidu u Srebrenici. Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Glasanje u anketi The New York Timesa bit će otvoreno do dana održavanja ceremonije Oscara 25. aprila do 18:30 sati.

Denis Bećirović podsjeća na historijske činjenice: “Ponovo se prijeti našoj domovini, ali sjetimo se! Nedjeljivu državu BiH odbranila je herojska Armija Republike Bosne i Hercegovine!”

Željko Komšić o navodima iz medija i “non paperu”: “Nisu stvari iznenada i Bog zna šta će sve izaći u narednim danima vezano za ovu priču“