Antonio Cassano je doktoru za transfere jasno poručio: “Moraš otići Džeki kući i sve riješiti”

Nekadašnji reprezentativac Italije Antonio Cassano ponovo je govorio o Edinu Džeki i ima samo riječi hvale za najboljeg igrača Bosne i Hercegovine.

Džeko se primiče 37. godini, a igra kao u najboljim danima.

U nedjelju je donio Interu važnu pobjedu u gostima Atalante postigavši dva gola, a ukupno je ove sezone u Seriji A dao šest – piše Sportsport.ba.

Izuzetno je raspoložen za igru, te je jedan od zaslužnijih što će Inter, a ne Barcelona u februaru naredne godine igrati nokaut fazu Lige prvaka.

“Džeko je šampion. Rijetko to kažem, uvijek je zabijao, pobjeđivao je gdje god je stigao. U samom svjetskom vrhu tu su Benzema, Lewandoski, Aguero, tu je i on.

On je kompletan igrač, može sve. Može igrati sam ili sa svima u napadu, centralno ili široko”, rekao je Cassano, pa je dodao da bi direktor Intera Beppe Marotta morao da što prije sredi novi ugovor za Bosanca.

“Marotta mora otići kući i sklopiti mu ugovor. Džeko mora da ostane u Interu i tačka”.

Cassano je igrao u Bariju, Romi, Real Madridu, Sampdoriji, Milanu, Interu, Parmi i Veroni. Od 2017. godine nije aktivan, ali konstantno je tu prisutan u medijima da hvali i kritikuje i ovo nije prvi put da priča o Džeki.

“Lukaku ili Džeko. Sviđa mi se Džeko više. Ostali mogu postići tri gola po utakmici, ali mi se ne sviđaju. Dopadaju mi se i napadači poput Benzeme i Lewandowskog”, dodao je Cassano.

Nedavno je Cassano po ko zna koji put kritikovao Cristiana Ronalda, kojem je rekao da bi bilo najbolje da shvati da je došlo vrijeme za kraj.

“Cristiano Ronaldo bi trebao učiniti uslugu sam sebi i shvatiti da je nekada vrijeme za kraj. Kada ne možeš biti na određenom nivou, to je kraj. Osvojio si sve, fenomen si. Sada prestani”, rekao je Cassano.

Cassano nikada nije igrao u Juventusu, ali sada uporno kritikuje Staru damu. Za nekadašnju zvijezdu italijanskog nogometa Stara dama je još uvijek s**nje od ekipe i ne može da vjeruje kakav fudbal igra torinski tim.

“S**nje se nastavlja. Juventus je očaj. Pobijedili su u Veronu bez šuta na gol”, počeo je Cassano s uvredama na račun Juventusa i nastavlja:

“Stvarno je sramota kako igraju, a na kraju je trener sretan zbog povjede. Igraju protiv posljednjeg na tabeli i ne šutnu na gol”, govori Cassano.

U svakom slučaju, Cassanova se u Italiji “pika” i uglavnom njegove izjave bivaju dosta popraćene raznim reakcijama.

Neki će se s njim složiti, neki ne, ali obično kaže onako kako to osjeća ili šta smatra kako i jest – zaključuje Sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.