Arijana Memić se oglasila nakon presude: “Otac mi je rekao: Obriši suze, ako smo podnijeli 15. februar, šta je teže od toga”

Sestra stradalog Dženana Memića, Arijana, danas se obratila medijima nakon presude u slučaju Memić u kojoj su Alisa Ramić i Hasan Dupovac osuđeni na 2,5, odnosno 3 godine zatvora. Kako je poručila, ovo je jedna etapa prema konačnom cilju.

“Kada smo tu noć bili u bolnici i čekali da čujemo kako je Dženan, Alisa je rekla:

Tata, zovi svoje ljude i riješi ovo. S jedne strane smo imali tatu koji nije uspio riješiti i s ljudima, a s druge strane smo imali babu koji je imao ljubav i vjeru i uspio ovo riješiti”, kazala je Arijana na početku izjave.

Kako je istakla, zadovoljna je presudom i da je ovo samo jedna etapa prema konačnom cilju.

“Kažem da nas nije bilo mi ne bismo imali ni minimalnu kaznu.

Naravno da smo zadovoljni, ovo je samo jedna etapa ka konačnom cilju i neka te ne žaloste spletke ljudi, Božja pravda je iznad svega“.

“Otac mi je rekao: Obriši suze, ako smo podnijeli 15. februar, šta je teže od toga.

Nas Dženan neće dočekati kući kada dođemo, ali smo uspjeli dokazati da kada se vodite istinom morate pobijediti“, kazala je Arijana Memić nakon presude – prenosi N1.

Podsjećamo, vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine izreklo je danas drugostepenu presudu u predmetu ‘Zijad Mutap i drugi’, prema kojoj su optuženi Hasan Dupovac i Alisa Ramić proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića 2016. godine.

Alisa Mutap je osuđena na dvije i pol godine zatvora, a Hasan Dupovac na tri godine zatvora.

Odbrana ima pravo na žalbu.

Alisa Ramić (Mutap) osuđena je za davanje lažnog iskaza, a Dupovac za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su optužbe za organizirani kriminal.

Ostalo troje optuženih – Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović – su oslobođeni.

Optuženi su se, podsjetimo, teretili da su izvršili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima protuzakonito posredovanje, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, sprečavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.