Asim Crnalić, advokat uhapšenog načelnika Ibrahima Hadžibajrića kod Hadžifejzovića pitao tužiteljicu KS: Ko je hakovao Sky aplikaciju?

Nakon hapšenja načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, njegovog sina Seida, sekretarice te općine Alme Destanović i Elmedina Karišika u akciji “Start”, ponovo se aktuelizirala priča u vezi sa Sky aplikacijom.

Naime, Tužilaštvo je utvrdilo da su uhapšeni komunicirali putem ove aplikacije; iznijeli su i nadimke koje su uhapšeni koristili: Beg (Ibrahim), Rajvosa (Seid), Medo (Elmedin).

Odbrana jedno, Tužilaštvo KS drugo…

U sinoćnjem izdanju “Centralnog dnevnika”, tužiteljica Tužilaštva KS Meliha Dugalija demantirala je tvrdnje Hadžibajrićevog advokata Asima Crnalića, uz objašnjenje da “razumije advokate i strategije odbrane, ali to se ne smije izjavljivati bez utvrđenih činjenica”.

Dugalija je otkrila i kako se prikupljaju podaci iz Sky aplikacija.

“Kolege advokati imaju određenu strategiju odbrane i to je njihov posao, međutim, nijedna izjava se ne može davati bez pozivanja na tačno određene činjenice! Kod potvrđivanja optužnica, Sud vodi računa o zakonitosti dokaza! Već potvrđene optužnice potvrđuju da se dokazi iz Skyja koriste! Moramo imati povjerenja u naše profesionalce koji rade u pravosuđu!

Svi dokazi koji su proizašli iz Sky aplikacije se pribavljaju putem međunarodne pravne pomoći i mi takve dokaze, pribavljene na takav način, koristimo u sudskom postupku! Poruke iz Sky aplikacije mogu biti dokaz same po sebi! Veliki potencijal je u tim dokazima!”, kazala je Dugalija – javlja Face televizija.

Crnalić: “Sky ne bi trebao biti dokaz”

U večerašnjem izdanju “Centralnog dnevnika”, advokat uhapšenog načelnika Općine Stari Grad kazao je da “on nikada ne bi mogao biti tužitelj”, te da podaci iz Sky aplikacije ne bi trebali biti u službi dokaza.

“Nikada ne bih mogao biti tužitelj, ali ne potcjenjujem ih! Nisam čovjek koji bi mogao da tuži, nikada u životu nisam nikoga prijavio! Mnogi su rekli da Sky nije dokaz; ja sam samo prva osoba koju je javnost čula! Sky ne bi trebao biti dokaz! To je u ovom trenutku svjetsko pitanje!

To je problem Evrope i Balkana! Mnoge države ne priznaju Anom podatke! Četiri suda iz Njemačke su zauzeli stav da Sky dokazi ne mogu biti dokazi!

To što je policija hakovala Sky aplikaciju nije bilo poželjno!”, kazao je Crnalić, advokat Ibrahima Hadžibajrića.

Pogledajte gostovanje Melihe Dugalije.

Pogledajte i snimak gostovanja Crnalića.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.