Avionu koji je poletio iz Splita za Njemačku još nema traga, iz HGSS-a poručili: Teren je težak, pljušti, niska je naoblaka

Južno od grada Slunja, u šumovitom i nepristupačnom području, trajala je od ranog poslijepodneva intenzivna potraga za avionom tipa Cessna.

Mali avion koji je poletio iz Spilta za Njemačku i letio je pod njemačkim oznakama krenuo je iz Splita, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o njegovu nestanku sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS.

Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija. Kantonalni centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu.

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti, priopćilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

– Na terenu je već 60 pripadnika HGSS-a iz stanica Karlovac i Ogulin, a u toku su pripreme za polazak još tridesetak pripadnika HGSS-a iz Novske, Samobora i Zagreba.

Ja sam upravo na putu prema tom području.

Pretražuje se područje južno od grada Slunja, a teren je izuzetno težak, nepristupačan, šumovit, pada jaka kiša i niska je naoblaka – rekao je za Jutarnji u telefonskom razgovoru Josip Granić, pročelnik HGSS-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.