Bakir Izetbegović javno komentarisao kandidaturu Denisa Bećirovića, Denis Zvizdć mu odgovorio

Predsjednik SDA i najizgledniji kandidat te stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentirao je kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) kojeg podržava još osam stranaka. Ekspresno je stigao odgovor Izetbegovićevog bivšeg stranačkog kolege.

Naime, Izetbegović je kazao da kandidatura Bećirovića pomaže SNSD-u i HDZ-u, tvrdeći da ih na neki način amnestira, odustaje od borbe sa onima koji su istinski problem BiH i, umjesto toga, unosi razdor u probosanski blok.

“SDA, koja se veoma solidno nosi sa blokadama i koordiniranim pritiscima SNSD/HDZ, i koja ima podršku naroda, jer u posljednja tri izborna ciklusa ta podrška nije pala ispod 275.000 glasova, bit će napadnuta od interesne koalicije stranaka koje pojedinačno u prosjeku imaju deset puta manju podršku, i koje ideološki nemaju nikakvu poveznicu.

Dakle, umjesto da svi zajedno usmjerimo energiju kojom bismo odgovorili spregu HDZ-SNSD, energija tih stranaka će biti usmjerena protiv patriotske SDA i mene”, izjavio je Izetbegović za Vijesti.ba.

Odgovorio mu je doskorašnji stranački kolega Denis Zvizdić koji je trenutni mandat osvojio kao dio SDA, ali je prije nešto više od pola godine pristupio stranci Narod i pravda.

“Izjava Bakira Izetbegovića da kandidatura Denisa Becirovića ‘pomaže SNSD-u i HDZ-u’ je obmana i vrijeđanje inteligencije građana. Istina je da je SDA u čvrstoj koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om na nivou BiH, i jos čvršćoj sa HDZ-om na nivou FBiH, tako da je jasno ko kome stvarno pomaže”, istakao je Zvizdić.

Na taj komentar Zvizdića javio se i predsjednik organka mladih SDA Haris Šabanović, koji je Zvizdića pozvao da podnese ostavku, tvrdeći da je na mjesto u rukovodstvu kolegija Predstavničkog doma izabran rukama SNSD-a.

Ovo je još jedan primjer da građani gledaju izbornu kampanju, iako ni svi kandidati nisu poznati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.