in ,

Bakir Izetbegović progovorio o navodnom “tajnom planu” njega i Dragana Čovića: “Ne postoji dogovor, vrijeme je da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak”

Oglasio se lider SDA Bakir Izetbegović

“Ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i mene u vezi sa izborom gradonačelnika Mostara. O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci”, rekao je danas lider SDA Bakir Izetbegović.

Kao i mnogo puta ranije, naveo je Izetbegović, “Dragan Čović svoje želje pokušava predstaviti kao postignut dogovor”.

“Još jednom, vrlo jasno – nikakvog dogovora nije bilo, niti ga ima. Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, i to treba da bude dr. Zlatko Guzin, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova na izborima”, istaknuo je lider SDA.

Podsjetimo, Čović se danas sastao sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman gdje je izrazio zadovoljstvo skorašnjom uspostavom Gradskog vijeća Mostara te izborom mostarskog gradonačelnika, izrazivši uvjerenje kako će to biti kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić.

VEZANI TEKST: NEŠTO SE IZA BRDA VALJA Historijska politička zavrzlama dobija epilog: Bakir Izetbegović i Dragan Čović su se našli na prekretnici

Draško Stanivuković predao krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, ali i protiv Letića, Ćućuna i Mitrovića

Dodikova ljubimica iz Doboja pitala Šemsudina Mehmedovića: “Da li je to potencijalno krivično djelo?”