Bakir Izetbegović zatekao javnost izjavom o “Malina respiratorima”: Ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, nisu neka klasa i preplaćeni su, “ali i Jugo je auto”

Kako je vidljivo u komentarima na društvenim mrežama, javnost je ostala zatečena izjavom Izetbegovića…

Lider SDA Bakir Izetbegović, komentirajući takozvane “Malina respiratore” rekao je da “taj respirator očito nije neka klasa, ali Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože da morate pobjeći iz neke situacije, a ne možete pješke”.

“I koliko on vrijedi u takvoj situaciji kad može vas i vašu porodicu spasiti”, upitao je Izetbegović.

One je rekao da je očigledno da su urađene “neke greške, neka preplaćivanja, u odnosu na neki respirator koji nije čemu ali radi svoj posao”.

“Dakle, dobio je evropski certifikat, ispitan je u evropskim laboratorijama, dobio je certifikat Verlaba u BiH. Zatim je predan institucijama koje su trebale respiratore. Ti respiratori su radili i nikakav problem nisu pravili. Oni ne mogu velike količine izbaciti, 50 litara u minuti i slično, ali mogu tih 10, 20 litara koje treba 90 posto pacijenta. I to je otpilike priča o respiratorima”, rekao je Izetbegović večeras za MTV Igman.

Dodao je da to “nije osobito dobar respirator, preplaćen je, ali radi dio posla koji je neophodan u ovoj sitauciji”.

“Premijer Fadil Novalić je namjerno gurnut u tu čitavu situaciju, to je politički jedan proces. Novalić sasvim sigurno nije korumpiran čovjek”, rekao je Izetbegović.

Nabitnije, objektivne i istinite vijesti pronađite klikom na link OVDJE:

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.