Balkan bruji o potezu, stižu reakcije, Baby Lasagna: “Neću 50.000 eura. Molim Plenkovića da taj novac donira”

Baby Lasagna oglasio se nakon što mu je vlada ponudila 50.000 eura. Naime, na sjednici tehničke vlade Andrej Plenković objavio je da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, nakon njegovog nevjerojatnog uspjeha i osvojenog drugog mjesta na ovogodišnjem Eurosongu. Odlučili su mu ponuditi nagradu od 50.000 eura za “ogromnu promidžbu” Hrvatske. Međutim, Marko se sada oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, napisao je Marko.

Evo kome želi da se novac donira

Zamolio je Plenkovića da donira tih 50.000 eura.

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić.

Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala”, poručio je.

Nakon svega se ispred KBC Zagreb oglasio direktor Ante Ćorušić.

Ćorušić se na konferenciji za medije zahvalio na donaciji.

-Posebno mi je to drago kada dolazi od najpopularnijeg Hrvata na svijetu! – istakao je Ćorušić, pa dodao da je mladi istarski muzičar svojim nastupom na “Evroviziji” prošle sedmice “silno pomagao u promociji domovine”.

Ćorušić je naveo da će 25.000 eura, koje im je Baby Lasagna donirao, utrošiti za komforniji smještaj pacijenata.

-Jako me ovo iznenadilo jer dolazi od čovjeka koji ima 28 godina, ali gledajući njega i sve što on radi u zadnje vrijeme… – kazao je Ćorušić.

O ovoj donaciji je govorio i prim.dr. Milivoj Novak, zamjenik direktora KBC-a Zagreb, kao i prof.dr. sc. Goran Roić, direktor Klinike za dječje bolesti, gdje se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić”.

-Dok je pjevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je veliki čojvek – rekao je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.