Balkan začuđen slučajem: Šef Štaba civilne zaštite kod kuće zatekao suprugu sa sveštenikom, nastao je potpuni haos!

Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Štaba civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz ličnihrazloga‘

Šef Štaba civilne zaštite grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a, Josip Varga (HDZ) priveden je zbog porodičnog nasilja 27. decembra 2020.u svojoj kući u Komletincima. S Vargom je priveden i njegov sin (24).

Kako neslužbeno saznaje Telegram, žrtve tog nasilja su Vargina supruga (43) i svećenik iz Slakovaca (47) koji se tada zatekao u Varginoj porodičnoj kući.

Policija je u pretrazi kuće pronašla i oduzela i nekoliko komada streljiva, a Varga i njegov sin su zaradili krivične prijave te su predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja im je određena mjera zabrane približavanja žrtvama ovog nasilja i zabrana kontakta s njima, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

Nekoliko dana kasnije, 31. decembra, Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Štaba civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz osobnih razloga’. S novinarima nije htio razgovarati dok slučaj ne završi, javlja Telegram.

Čitajte i ovo: VELIKI SKANDAL KOD DOBOJA POTRESA CIJELU DRŽAVU Učenica kažnjena zbog proslave Dana državnosti BiH, kaznu potpisala direktorica škole

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.