Banjalučki analitičar Srđan Šušnica brutalno kod Hadžifejzovića: “U zahtjeve velikosrpske ideologije se Čović ugradio!”

Srđan Šušnica, banjalučki kulturolog, pravnik i analitičar večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

Šušnica: “Rusija je vješto iskoristila odsustvo Zapada sa ovih prostora! Čović je kusur; on se lijepo ugradio u zahtjeve velikosrpske ideologije, tražeći simetriju sa RS-om. On nije faktor koji odlučuje! Hrvatska politika nema snagu da napravi haos; uvijek je pratila glavnog osvajača!

Politika koju vodi Čović je razaračka, rušilačka, antiliberalna, antievropska! Njeni dometi su ograničeni, kao i zvanični Zagreb! Plenković je pritisnut obavezama koje ima prema EU i NATO-u!”

Šušnica: “Najodgovorniji za stanje u BiH je zapadna diplomatija koja je cijelu Evropu prepustila evropskim stratezima! Rusija nije stvorila RS, nego zvanični Beograd! Oni su od dijela teritorije BiH, genocidom, stvorili etnički čist prostor!

Zapad je taj prostor legitimizirao kao nedefinisan politički faktor unutar BiH! Odusustvo interesa i pravilnih odluka Zapada je jedan od krivaca za ovo stanje! Kada je nastao vakuum, Rusija se brzo ulila u prostor BiH!”

Šušnica: 2. april 1992. mene podsjeća na početak okrutne okupacije Banje Luke od strane srpskih radikala! Sjećam se scene na Bulevaru Revolucije. Iz zgrada su izvodili ljude sa rukama vezanim na leđima i trpali su ih u neko auto… To je scena koja mi je ostala.

Rat koji je Dejtonski sporazum zaustavio, vodi se drugim sredstvima, Ne da je moguć, on je ovdje, samo nije rat u kom se masovno gine! To je politički rat, rat za dominaciju laži, rat za legitimizacciju genocida! Genocid je BiH nametnut od strane zvaničnog Beograda – naglasio je Šušnica.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.