Banjalučki političar Aleksandar Vuković “zagrmio”: “MUP RS nije vjerska i stranačka institucija!”

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema “boračke” proteste predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP – u RS -a pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS -a.

Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS.

“MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika!”, poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP -a RS ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to.

Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP RS svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9 – tog januara kada su njihovi pripadnici skandirali “za krst, za slavu” i “Srba kao lista nema više komunista”.

“Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske! Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek!”, rekao je Vuković, prenosi nap.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.