Barbarez nakon pobjede Zmajeva uputio znakovitu poruku i Vico Zeljković se oglasio

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, nerijetko se na Twitteru oglasi gdje komentariše dešavanja u reprezentaciji naše zemlje. Zmajevi su sinoć, po prvi put predvođeni Savom Miloševićem, savladali ekipu Lihtenštajna sa 0:2, a naš tim je propustio brojne prilike pored toga.

Danas se na platformi “X” (nekadašnjem Twitteru) oglasio uz zagonetnu poruku:

“Idemo li”, očigledno aludirajući na plasman na Euro, a uz to je ostavio i hashtag #EURO2024.

Navijači su ostavili i komentare, a više možete pogledati na samoj objavi.

52-godišnjak je još uvijek bez trenerskog angažmana, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Velež, Hannover, Union Berlin, Hansu, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 47 mečeva i postigao 17 golova.

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković oglasio se poslije sinoćnje pobjede nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna.

Rezultat utakmice u Vaduzu je bio 2:0 u korist naše reprezentacije, a početkom drugog poluvremena navijači našeg nacionalnog tima su nakratko prekinuli utakmicu ubacivši nekoliko baklji na teren.

Zeljković je prekid susreta ostavio po strani i čestitao nogometašima naše reprezentacije na trećem trijumfu u kvalifikacijama.

“Dobar pristup, kvalitetna igra i sigurna pobjeda. Čestitke igračima i stručnom štabu”, napisao je Zeljković na zvaničnoj stranici nakon utakmice.

Predstavnicima medija se obratio selektor Zmajeva Savo Milošević koji je bio zadovoljan odnosom igrača te istakao da smatra da smo zaslužili još neki pogodak.

“Moram biti zadovoljan, mislim da je sve bilo na jednom ozbiljnom nivou, od igre, odnosa i borbenosti. Rezultat nije pratio igru, mislim da smo zaslužili da postignemo još neki gol, ali to je manje bitno.

Najbitnija je reakcija momaka jer su pokazali sebi prije svega da mogu, za ono što nam treba i ono što nam slijedi”, rekao je Milošević i dodao:

“Marija Ivankovića smo poslali u Portugal za neke detalje jer oni nisu nikakva tajna, poznajemo mnogo stvari o njima.

Nećemo imati puno vremena te je sreća baš ta što ih poznajemo pa ćemo vidjeti kako možemo da ih iznenadimo. Biće jako teško, ali ne i nemoguće. Sa ovakvim odnosom je sve moguće”.

Zmajevi sljedeći izazov imaju već u ponedjeljak kada je na rasporedu domaća utakmica protiv selekcije Portugala u Zenici.

Susret na stadionu Bilino polje se igra sa početkom u 20:45 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.