Barbarez uživa u odmoru na bh. planinskoj ljepotici, Džeko sa suprugom uveličao rođendan saigrača, zapalio je i svijeće na torti

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sa suprugom Amrom prisustvovao je rođendanskoj proslavi saigrača iz Fenerbahčea Rodriga Becaa (28), te je bio zadužen za paljenje svijeća na torti. Brazilac je baš kao i Dijamant ovog ljeta stigao u Fener iz Udinesea, te se po svemu sudeći vrlo brzo zbližio s Džekom koji je bio jedan od pozvanih gostiju. U međuvremenu Barbarez uživa na odmoru. Na bh. planinskoj ljepotici pronašao je svoju oazu mira.

Becao je na Instagramu objavio fotografije s druženje iz restorana, a na kojima se vidi da su njegovim pozvanim prijateljima društvo pravile njihove ljepše polovine.

Edin je na kraju bio zadužen za paljenje svijeća na rođendanskoj torti, a njegovu ekipu već sutra od 14 sati očekuje nova utakmica kada u okviru turske Super lige dočekuju Samsunspor.

Pogledajte fotografije.

Iako ima punih 37 godina, Džeko proživljava drugu mladost u Turskoj gdje je na dosadašnje 24 utakmice u svim takmičenjima u dresu Fenerbahčea postigao 20 golova uz sedam asitencija.

Barbarez uživa na odmoru: Na bh. planinskoj ljepotici pronašao je svoju oazu mira

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler Sergej Barbarez (52) stigao je na Vlašić na odmor, a forografije je podijelio na Instagramu.

Popularni Barba uglavnom živi na relaciji Hamburg – Mostar i i ne sreće se često u drugim bh. gradovima, ali ove zime je odlučio da se opusti na bh. planinskoj ljepotici gdje u sniježnim danima mnogi traže svoju oazu mira.

Foto: Instagram

Barbarez je ponikao u mostarskom Veležu, a dubok trag ostavio je u njemačkim klubovima Hanoveru, Union Berlinu, Hansi, Borussiji Dortmund, HSV-u i Bayeru iz Leverkusena.

Zvanični sajt Bundeslige odabrao je Barbareza u idealni tim ekipe HSV-a svih vremena, a 2001. godine bio je najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 14. maja 1998. godine protiv Argentine – prenosi Klix. Odigrao je 47 utakmica i postigao 17 golova, a posljednji susret odigrao je 7. oktobra 2006. godine u Moldaviji.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.