Barišić prvi put među Zmajevima: Čitao sam o svojoj “otmici”, ali ja ovdje pripadam

Adrian Leon Barišić i Dal Varešanović, debitanti u bh. reprezentaciji za kvalifikacione mečeve za EURO 2024 i utakmice protiv Portugala i Luksemburga, obratili su se danas medijima u sklopu priprema u Trening centru NS BiH u Zenici.

Barišić je u obraćanju medijima poručio da se cijeli život pripremao i sanjao utakmice kao što je utakmica protiv Portugala.

“Ne bih sad rekao, evo došao sam tu i da mi je to šok.

Za ovo se pripremate cijeli život, a ako mi se ukaže prilika, to je na selektoru jer shvatam da sam ovdje prvi put, bit ću spreman za utakmicu”, kazao je Barišić.

Dodao je da je u medijima čitao o svojoj “otmici” koju je izveo selektor Hadžibegić i pozvao ga u bh. reprezentaciju, ali i da on ovdje pripada.

“Mislim da ljudi koji su me pratili znaju da sam debitovao u ovom trening centru za U-18, pa U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Za mene nije bilo dileme.

Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih momaka, selektora. Jednostavno, ja ovdje pripadam”, kazao je Barišić.

Kazao je i da je dobio dosta ohrabrujućih poruka te da se nada da će povjerenje navijača opravdati u narednim godinama.

Dal Varešanović je u obraćanju medijima kazao da se živi za utakmice kao što je utakmica protiv Portugala te da se živi za poziv u nacionalni tim – prenosi Klix.ba.

“Sve će biti dobro, a ako bude prilike, bit ću spreman. S obzirom da igram u klubu u kojem igram i nosim prezime koje nosim, naučio sam se nositi s pritiskom. Izborio sam se s tim pa pritisak ne predstavlja neki problem”, kazao je Varešanović.

Na kraju je poručio da je dosta bh. reprezentativaca poznavao i ranije, da su svi prijatni te da mu je čast i zadovoljstvo što je uz tim danas.

Pogledajte šta je poručio Barišić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.