BEZ IKAKVOG KONKRETNOG OBJAŠNJENJA Hrvatska državna odvjetnica: Ima naznaka da je Armija BiH u ratu ušla u Hrvatsku

Glavna hrvatska državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek izjavila je danas da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) “provodi izvide vezane uz naznake da je Armija BiH tijekom Domovinskog rata ušla na teritorij Hrvatske”.

U obraćanju medijima osvrnula se i na hrvatski spor sa Srbijom.

S premijerom Andrejem Plenkovićem, kaže, nije još razgovarala o optužnici za navodni ratni zločin protiv hrvatskih pilota, ali razgovor je dogovoren. Hrvoj – Šipek nazvala je “nebulozom” navode da će Hrvatska svoje građane izručiti Srbiji.

Suradnja oko ratnih zločina u regiji ne funkcionira, kaže ona, “jer BiH ne priznaje zapovjednu odgovornost, a Srbija si prisvaja nadležnost za ratne zločine u cijelom svijetu i to je za RH neprihvatljivo”.

“Odgovor nismo mogli dati jer ne znamo što u toj optužnici piše. DORH je u Haagu godinama imalo časnika za vezu i prekopao je sve arhive Haaškog tribunala, u njima dokaza nije bilo.

Da ih je bilo, Serge Bramertz bi to sigurno obuhvatio optužnicom. O tome ne treba govoriti. Provode se izvidi, ali ne zbog toga, nego jer ima naznaka da je Armija BiH ušla na područje Hrvatske. Više od toga neću reći”, rekla je Šipek.

Glavna hrvatska državna odvjetnica nije objasnila kada se dogodio taj, mogući, upad snaga Armije BiH na hrvatski teritorij niti o kakvoj se konkretno situaciji radi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.