Bh. bokser Iron Puki gostujući kod Hadžifejzovića oštro kritikovao bh. vlasti: “Jeste li slijepi?! Sportisti su vam na birou! Hitno nam treba Zakon o sportu!”

Bh. bokser Iron Puki bio je gost u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Oštro je kritikovao bh. vlasti.

“Sportisti su vam na birou! Hitno nam treba Zakon o sportu! Donesite ga! Ako ne znate, prepišite! Dosta znoja i krvi prosipamo za ovu državu, a ništa ne dobijamo! Jeste li slijepi?!

Osvajanjem WBA titule u Berlinu postao sam prvak Evrope! U aprilu sam nokautom pobijedio Šmita, to je najbolji nokaut u karijeri! Imam i WBO pojas, a jedini sam bokser iz BiH koji je pobijedio dvojicu izazivača.

Muhamed Ali je bio WBA svjetski prvak, poslije njega i Tyson, a Kličko je bio prvak u svim trima kategorijama.

WBA je najstarija svjetska organizacija. Osim svjetske, postoje regionalni, evropski, internacionalni naslovi, itd. U historiji BiH sam jedini koji ima IBO i WBA pojas!

Država bi trebala pomoći, donijeti zakon o sportu. Ako ga ima, trebaju ga primjenjivati. Naši sportisti su većinom na birou!

Sportski rezultati trebaju nositi neke bodove i tada bi imali parametre po kojima bi se određivalo koji je to nivo koji sam osvojio ja, Lana Pudar, Amel Tuka itd.

Mi smo najbolji ambasadori ove države! 22 puta sam pobijedio! Ovo je jako prljav sport.

Počeo sam trenirati u srednjoj školi, jer su me neki momci napali. Došla su trojica momaka, jedan je izvadio nož i stavio mi ispod vrata, tražio telefon i dao sam ga.

Ne sjećam tih momaka, jednog sam prepznao nekad poslije, ali nisam ga udario.

Kad bih ga udario, ubio bih ga. Na boks sam se upisao bez znanja roditelja, vozario, trenirao jednom ili dva puta sedmično. 2015. sam osvojio WBF titulu!

Moj šestogodišnji sin ide na boks dva puta sedmično, ali i trenira fudbal.

Kćerka mi trenira ritmičku gimnastiku već tri i po godine. Djeca se moraju na vrijeme uključiti u zdrave navike, moramo ih učiti da budu dobri ljudi.

Ne smije ništa da im fali, ali sve moraju da zasluže! Očekujem da ću ući među 15 izazivača svjetskog prvaka!

Iz WBO-a su izrazili nadu da ću biti među tih 15; tamo i pripadam! Pozvan sam na WBO konferenciju; vjerovatno ću i otići tamo da predstavim sebe i svoju BiH!”, poručio je on.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.