Bh. borac Spahović nakon što je nokautiran u sarajevskoj Zetri: Borba je bila krvava, ostao sam bez “goriva”

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović doživio je sinoć težak poraz pred sarajevskom publikom, pošto ga je na njegovom velikom povratku u oktagon nakon osam godina pobijedio Miran Fabjan. Fabjan je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, kada je sudija prekinuo borbu, a Spahović se danas oglasio putem društvenih mreža.

“Hvala svima na velikoj podršci. Borba je bila krvava i dobra…

Sport je takav – nekad ovako, nekad onako. Dobro me pogodio, čisto laktovima, gdje mi je napravio posjekotine iz donje pozicije i svaka čast na tome.

Prva i druga runda su bile ok, ali u trećoj sam se ugasio.

Ostao sam bez “goriva” i bacao sam se na leđa da uzmem zraka. Želio sam i da on siđe u parter sa mnom, ali pametan je i nije to napravio”, napisao je Spahović.

Nastavio je hvaliti ono što je sinoć pokazao njegov rival Fabjan, Slovenski Rocky. “Držao se gore jer je vidio svoju priliku i opet svaka mu čast. Nema tu ni isprike ni opravdanja. Dečko je pobijedio zasluženo i to je to. Ja mu čestitam na tome. Nikad poraz, samo lekcija. Nadam se da ćeš mi pružiti revanš.

VEZANI TEKST: Slovenac Fabjan nakon pobjede protiv bh. borca u Sarajevu: “Allah me vratio u meč, elhamdulilah”

Svaka ti čast, pošteno si pobijedio i čestitam ti”, dodao je Spahović označivši Fabjana na Instagram storyju.

“Borio sam se koliko sam mogao u tom momentu, neko bi nakon toliko posjekotina vjerovatno i predao meč i stao, ali ja nisam.

Dao sam maksimum, ali očito nije bilo dovoljno. Idem se oporaviti i u dvoranu raditi kako bih se vratio u kavez!”, zaključio je Spahović.

Podsjećamo, Fabjan bi sada trebao dobiti priliku za napad na pojas poluteške kategorije FNC-a koji drži Matej Batinić, a njihov okršaj planiran je za event u Ljubljani u februaru.

VEZANI TEKST: Pogledajte nokaut: Bh. borac Tomislav Spahović nokautiran u sarajevskoj Zetri, Slovenac slavio u trećoj rundi!

Na Spahoviću je da vrijedno radi i da čeka svoju narednu šansu kako bi se vratio na pobjedničke staze i na nivo na kojem smo ga ranije navikli gledati.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.