Bh. dijaspora čvrsto uz Zmajeve: Nevjerovatne scene sa meča Austrije i BiH, nije moglo bez prekida

U toku je utakmica mladih selekcija Austrije i Bosne i Hercegovine u Ridu, a Zmajići imaju veliku podršku. Prema informacijama iz Austrije, čak oko tri hiljade navijača došlo je da bodri BiH na ovoj utakmici.

Nevjerovatne scene

Tu su oni najvatreniji navijači koji gromoglasnom pjesmom nose tim Igora Jankovića ka pozitivnom rezultatu.

Mnogi Bosanci i Hercegovinci koji žive u inostranstvu ne propuštaju priliku da pogledaju nacionalni tim naše zemlje, bez obzira o kojem sportu se radilo.

Mlada reprezentacija BiH u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje Austriji, a meč se igra na staionu Innivertel u Riedu kapaciteta nešto manje od osam hiljada.

Mnogi bh. državljani, ali i oni koji vode porijeklo sa našeg područja su jedva dočekali dolazak mladih Zmajića i nisu razočarali – prenosi Sporsport.ba.

Jedna tribina je praktično cijela ispunjena navijačima BiH, a predviđa se da se na stadionu u Riedu nalazi više od pristalica Zmajeva.

Definitivno nerealan prizor s obzirom da se radi o utakmici mlađih selekcija koje po običaju nisu ni približno posjećene kao one A selekcija.

Stadionom dominiraju zastave BiH kao i transparenti navijačkih skupina svih nacionalnih selekcija naše zemlje.

Austrijanca je u poređenju sa bh. navijačima višestruko manje što dovoljno govori kakvu podršku imaju izabranici selektora Igora Jankovića.

Nakon skoro pola sata igre došlo je i kratkog prekida utakmice jer je uslijedila bakljada navjernijih pristalica BiH.

S obzirom na rigoroznost UEFA-e, nema sumnje da će na adresu Saveza stići plava koverta sa visinom kazne zbog incidenta prouzrokovanog bakljadom.

Inače, prije nekoliko dana na Grbavici u duelu U21 reprezentacija BiH i Slovenije bila je potupno drugačija slika pošto su tribine sarajevskog stadiona bile sablasno prazne.

Rezultat utakmice između Austrije i BiH na poluvremenu je 0-0.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.