BH Fanaticosi poslali vrlo jasnu poruku povodom najavljene utakmice BiH i Rusije

Najvatrenija navijačka grupa reprezentacija Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi oglasili su se nakon jučerašnje odluke Nogometnog saveza BiH kojom su prihvatili odigravanje prijateljske utakmice sa selekcijom Rusije iako je ova država pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e.

Naime, Fanaticosi su na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama postavili fotografiju na kojoj su jasno pozvali na bojkot utakmice između Rusije i BiH.

“Bojkot!!”, napisali su uz fotografiju na kojoj je naveden i datum 19.11.2022. godine za kada je planirana ova utakmica.

Podsjetimo, od zakazivanja prijateljske utakmice Rusije i BiH prošlo je više od 24 sata, a još uvijek se ne smiruju tenzije u javnosti.

Brojni bh. reprezentativci ogradili su se od ovog poteza Nogometnog saveza BiH i postavlja se pitanje da li će se utakmica zaista i odigrati.

Inače, utakmica između Rusije i BiH bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, odnosno dan prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ne stišava se bura nakon što je Nogometni savez BiH potvrdio prijateljsku utakmicu sa Rusijom, a među brojinim oponentima su i naši bivši reprezentativci Anel Hadžić i Asmir Begović.

Hadžić (33), koji je početkom ove godine okončao karijeru, na Instagramu je poslao veoma direktnu i oštru poruku u kojoj se dotakao predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Ovo je sad dokaz da Vico (Zeljković) po nalogu Dodika sve radi! Podržavaju agresora kao što su oni 90-ih podržavali! Guraju BiH u izolaciju sa ovim!

Molim da igrači imaju kičmu i isprave se i kažu ne idem! Sramota!”, napisao je Hadžić koji je u najdražem dresu skupio 14 nastupa.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.