Bh. košarkaš Luka Garza u Americi postigao značajan uspjeh svojom upornošću, treba ovo zaslužiti: Potpisao je za Minnesota Timberwolvese!

Bh. košarkaš Luka Garza (23) potpisao je ugovor s Minnesota Timberwolvesima.

Sjajni 23-godišnji centar odličnim nastupima u predsezoni i žestokim radom dobio je povjerenje rukovodstva Timberwolvesa i potpisao je takozvani two-way ugovor.

Garza je imao izuzetnu dobru predsezonu u kojoj je prosječno ubacivao 7.3 poena po meču uz nevjerovatnih 66.7 posto šuta za tri poena, što je za jednog centra zaista nevjerovatno.

Pohvale za bh. košarkaša dao je i trener Minnesota Timberwolvesa Chris Finch.

“Luka se perfektno uklapa u naš sistem. Odličan potez našeg rukovodstva”, rekao je Finch i dodao je:

“On je momak koji može značajno napredovati u našem sistemu igre. Može raširiti odbranu, može pogađati iz svih pozicija. Ne može svaki visoki košarkaš to činiti”, rekao je Finch.

Luka Garza je izabran kao 52. pik drafta 2021. godine od strane Detroit Pistonsa. U ovom timu je igrao dosta dobro ubacujući gotovo šest poena uz tri skoka za jedva 12 minuta po meču.

Ipak, Pistonsi su odlučili ne produžiti saradnju s bh. košarkašem. Iskoristila je to Minnesota i dovela ga je u svoje redove te će imati šansu da pokaže šta zna i u ovom timu.

Minnesota novu NBA sezonu započinje duelom protiv Oklahoma City Thundera 20. oktobra.

Činjenica da je potpisao NBA ugovor vjerovatno znači da Garza ni ove jeseni neće nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, što mu je već odavno velika želja – prenosi Sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.