Bh. košarkaši stigli u Poljsku, a onda je Jusuf Nurkić objavio tužan detalj i koliko je put trajao: “Bujrum…”

Jusuf Nurkić jučer je na press konferenciji govorio bez dlake na jeziku o stanju u košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a u kakvim uslovima se nalaze naši košarkaši najbolje je pokazala njegova nova objava na društvenim mrežama.

Bh. košarkaši će nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijski turnir, a izabranici Adisa Bećiragića otputovali su jutros za Poljsku gdje će se igrati mečevi naše grupe.

U našoj grupi se pored Poljske nalaze još Mađarska i Portugal, a prvu utakmicu bh. košarkaši igraju u nedjelju protiv selekcije Portugala.

Međutim, u centru pažnje ponovo je priča o uslovima u kojem naši košarkaši treniraju i pripremaju se za utakmice.

Nurkić je jučer bez dlake na jeziku ponovo govorio o svemu tome, a da nije ništa preuveličao dokazalo se već danas.

Ekspedicija naše reprezentacije jutros je u ranim jutarnjim satima iz Sarajeva krenula put Poljske i očekivalo se da bi za samo dva ili tri sata naš tim trebao biti na odredištu, ali naravno kada su bh. košarkaši u pitanju onda to nikada nije tako jednostavno – piše Sportsport.ba.

Nurkić se oglasio ponovo na društvenim mrežama i otkrio je da je put za naše košarkaše od Sarajeva do poljskog grada Gliwice trajao čak 12 sati.

Naša ekipa je jutros u pet sat krenula put Poljske, ali ne direktnim letom.

Presjedanjima su došli na kraju u Gliwice, ali je put do ovog poljskog grada trajao čak 12 sati čime se Nurkić morao “pohvaliti” na društvenim mrežama.

“Sarajevo 5:00h – Gliwice 17:00h. Bujrum”, napisao je Nurkić na Facebooku.

To samo potvrđuje u kakvim uslovima ovi momci igraju za Bosnu i Hercegovinu i kakvu ljubav imaju prema državnom dresu s obzirom da dolaze na svako okupljanje iako znaju kakve torture ih očekuju oko organizacije.

Utakmica između BiH i Portugala igra se u nedjelju s početkom u 16:30 sati, a nadati se da će se naš tim odmoriti i napuniti baterije za ovaj turnir i na kraju plasirati dalje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.