BH novinari saglasni, ne žele da čekaju: Pozivamo medije na bojkot Milorada Dodika dok ne dobiju javno izvinjenje!

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari zahtijeva hitno javno izvinjenje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog njegovog sramotnog ponašanja prema novinarima danas u Sarajevu, te poziva novinarske ekipe da obustave praćenje svih Dodikovih aktivnosti dok ne dobiju njegovo izvinjenje.

Kako su prenijeli brojni mediji u BiH i regionu, prilikom današnjeg dolaska ispred zgrade Tužilaštva BiH, Dodik je kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama.

“Ovakvim gestom Milorad Dodik je još jedanput demonstrirao ponašanje potpuno neprimjereno i nedostojno jednog visokog političkog zvaničnika.

Pored toga što je, po ko zna koji put, vrijeđao i ponižavao predstavnike medija, koji su danas ispred Tužilaštva BiH samo radili svoj posao, takvim vulgarnim ponašanjem Dodik nepovratno urušava ne samo vlastiti ugled, već i ugled države koju kao političar i član Predsjedništva BiH predstavlja”, navode iz BH Novinara.

“Dodikovo „objašnjenje“ na današnjoj press konferenciji da se njegov gest odnosio samo na pojedine medije koji, kako je kazao, „kontinuirano lažu“ izvještavajući o njemu, te da srednji prst nije upućen onim novinarima koji profesionalno izvještavaju, ne može ni na koji način biti opravdanje za njegove postupke!

Ukoliko smatra da pojedini mediji i novinari o njemu iznose neistine i klevete, Milorad Dodik na raspolaganju ima mehanizme poput demantija i Zakona o zaštiti od klevete, putem kojih može te medije pozvati na profesionalnu odgovornost”, zaključuju u saopćenju iz BH Novinara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.