Bh. pjevačica Đula Drini pogriješila u „Zvezdama Granda“, žiri ljut na nju, Bosanac poručio: „Ne znam kako ću ovo da preživim“

Od početka takmičenja Đula Drini važi za favorita u „Zvezdama Granda“, ali je ove subote napravila kiks zbog kojeg je naljutila članove žirija. Sve se dogodilo zbog odabira pjesama koje su je povukle u greške. Đula se ove subote našla u duelu sa Jelenom Prole, takmičarkom iz tima Marije Šerifović koja se borila pjesmama „Ne lažite me“ Slađe Alegro i „Jedini čovjek bio za me’.

Đula je u dogovoru sa mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem odabrala numere „Godinama“ Ane Bekute i „Samo idi“ od Stoje.

Upravo izvođenje Stojine pjesme naišao je na kritike žirija koji tvrdi da su se zbog nje Đuli desili pehovi.

Umjesto maksimalnih šest, obje takmičarke dobile su po pet glasova.

-Ništa strašno, baraž će brzo, pri kraju smo emisije- rekla je Ana Bekuta, a Saša Popović pitao Đorđa Davida zašto je glasao, pa isključio tastere.

-Prvo sam glasao za Đulu jer mi je bila apsolutno ubjedljivija. U pjesmi Ane Bekute je imala intonativno ispadanje, ali je u drugoj ispala.

Krenula je sa Stojom maestralno, ali kako je otišla u refren, krenulo je nešto da se dešava loše sa uzumanjem vazduha i ispadanjem. Djelovala je nemoćno, greške su krenule da se redaju i mislim da ovaj duel nije zaslužio da ima 6 glasova- prokomentarisao je Đorđe, a Ana dodala da su obje pjevale dobro.

Dok je takmičarka pjevala Aninu pjesmu, članica žirija je dala sebi za pravo da iznese svoj sud i pohvali Drinu.

-Đula je tako maestralno otpjevala moju pjesmu da drugu nisam ni morao slušati. Odabir mi je bio malo čudan, ali u prvom je sve pokazala. Malo sam ogorčena na Jelenu Prole, jer je ona bila moj kandidat – dodala je Ana.

Viki Miljković je komentirala da su obje dobre, ali je istakla da je Đuli nedostajala druga pjesma.

-Uglavnom znam Stojine pjesme, ali ih nikad nisam čula, a i komplikovano je – dodala je Viki, a Jeleni zamjerila narodnjački repertoar, tvrdeći da više voli moderniji zvuk.

-Ne znam kako ću preživjeti ovaj baraž. Da nije ovo za šest… Hajde. Mrziš muziku, mrziš ove kandidate, mrziš mene koji ovdje najviše radim. Oprosti Bože!

Djeco, bili ste sjajni – ljutito je rekao Bosanac, dok je Marija Šerifović bila zadovoljna kako su se obje natjecateljice predstavile.

-Ako za nekoga ima mjesta u sljedećem krugu, onda ste to vas dvije – istaknula je Mara za kraj.

Dragan Kojić Keba je istakao da nije želeo da glasa, jer takmičarke nisu za maksimalan broj glasova, a zatim je iskritikovao odabir druge pjesme Đule Drini.

-Katastrofa, ništa nije valjalo. Đula, tako imaš oscilacije i na tome treba da radiš.

Ne znam koji su razlozi- rekao je Keba, a sa njim se složila i Snežana Đurišić koja je javno iskritkovala Đulu.

–Ljuta sam, jer pjesma „Godinama“ je zahtjevna i treba koncentracija i odlično si otpjevala, a onda si unakazila Stojinu pesmu, da li zato što si počela da igraš ili je trema… – istakla je Sneža, ali je takmičarka prekinula.

-Nije bila trema u pitanju već adrenalin- pravdala se Đula koja je na kraju kroz baraž prošla u idući krug.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.