Bh. sportski komentator Velid Spaho objasnio šta mu se desilo na čuvenom snimku kraj Vječne vatre: Nikad to nisam pregledao

Čuveni bh. komentator Velid Spaho gostovao je kod Sabahudina Topalbećirevića u emisiji “Top gol by Baho”, te je konačno riješio dilemu vezanu za njegov televizijski nastup prilikom dočeka Zmajeva kod Vječne vatre nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Komentator BHT 1 tada je postao hit na društvenim mrežama jer je nepovezano govorio i na jako čudan način, a gledaoci kraj TV ekrana su godinama nagađali šta mu se desilo.

Spaho je potvrdio da mu je kasnio ton i ispričao kako se sve odvijalo.

“Ima jedna anegdota sa Medinom. Ja stojim na onoj platformi i zavijam, šta li. Snimatelj mi daje telefon, ja se javljam, Medina me pita jesam li dobro.

Kažem da jesam, sve u redu, i ja opet nastavim”, kazao je Spaho, nakon čega se Medina Šehić nadovezala na njegovu priču.

Ja sam mislila da je on imao moždani udar, jer smo se mi sporječkali u redakciji. Kada je Ibišević dao gol, svi smo se radovali. Kada je bila repeticija, ja sam rekla Velidu da ga malo iznerviram:

Evo ko će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo – Džeko koji je asistirao, a ne Pape! Velid se tu “ljutnuo”, a Pape je Pape.

I onda je on otišao na javljanje, i ja sam mislila da je on još pod utiskom toga, on je to malo ozbiljnije shvatio.

Mislila sam da mu nije dobro, jer on zateže. Da objasnimo: Spaho je imao povrat svog glasa u slušalice, i on se utrkivao sa tim tvojim povratom glasa i nije mogao da reprodukuje normalne rečenice “, objasnila je Medina Šehić.

Spaho je otkrio da snimak nikad nije pogledao, jer nema hrabrosti.

“Još jedna nadrealna slika, penjem se na platformu, a dole 50.000 ljudi. I sada ja nešto govorim, i nemam osjećaj da se to dešava, stavio sam slušalice, imam taj povrat, ali nisam svjestan uopšte.

Ja nikad to nisam pregledao. Ne mogu, nemam hrabrosti”, kazao je Spaho.

Detalj kada Spaho i Šehić govore o čuvenoj sceni možete pogledati na 1:15:30 video snimka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.