Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić se obrušio na Aleksandra Vučića: “Moguće je da je skandal u Skupštini Srbije dogovoren”

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić saopštio je da ne isključuje mogućnost da je “skandal” u parlamentu bio po dogovoru predsjednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i dijela opozicije. Tvrdi da je situacija veoma bizarna.

„Ovo je toliko bizarno da ne isključujem mogućnost da je ovaj skandal u skupštini dogovoren između Vučića i dijela opozicije, jer i jednima i drugima su medijske predstave i lični rejtinzi iznad ugleda i interesa Srbije“, ocijenio je Tadić na Tviteru.

On je optužio predsjednika Skupštine Srbije, Slobodana Orlića, da „besramno“ optužuje opoziciju za napade dok „poslanici SNS-a psuju i fizički prijete poslanicima opozicije“.

Tadić je podsetio da je Vučić prije nekoliko dana rekao da će implementirati principe francusko-njemačkog prijedloga za rješenje kosovskog pitanja.

„Vučić govori da će on spriječiti ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, a prije par dana je rekao da će implementirati principe sporazuma koji omogućava ulazak Kosova u UN.

I sad bi sve to da prikriju ovim cirkusom da bi u narednim danima, umjesto toga, tema bila ‘hrabri vuk pred kukavičkim nasilnicima’ „, istakao je Tadić.

Prema njegovim riječima, današnje scene iz Skupštine Srbije su svjedočanstvo da je vlast razorila temelje društva, a ne samo institucija poput Skupštine Srbije.

„Skandalozno je ponašanje predsjednika Srbije, najvećeg dijela vlasti i najvećeg dijela opozicije.

Ovo je uvođenje cijelog društva u tešku bolest“, naveo je Tadić povodom incidenata na današnjem zasjedanju Skupštine Srbije.

Na linku ispod pogledajte i incident iz Skupštine Srbije.

VEZANI TEKST: Pogledajte kako je došlo do haosa u Skupštini Srbije, objavljen je snimak

Tadić je osudio Vučićeve tvrdnje da je prethodna vlast predala Kosovo.

„Pošto Vučić sve vrijeme arlauče kako smo mi predali Kosovo, da li on razumije da time u isto vreme poručuje da je Kosovo predato i da ga on upravo ovako lažnim optužbama kao predsjednik Srbije predaje?

Ovo je besramno i nevjerovatno“, naveo je Boris Tadić ističući da on nikada ne bi potpisao sporazum kojim se Srbija odriče svojih legitimnih nacionalnih interesa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.