BiH ima za koga da navija: Lana Pudar lovi nove medalje, sve utrke u direktnom TV prijenosu

U periodu od 5. do 10. decembra u glavnom gradu Rumunije održat će se seniorsko prvenstvo Evrope u 25 metarskim bazenima, koje će okupiti najbolje plivače Starog kontinenta. Na ovom prvenstvu našu državu predstavljat će i najbolja bh. plivačica Lana Pudar u disciplinama 100 i 200 metara delfin.

“Lana će svoj prvi nastup na ovom prvenstvu imati u srijedu 6. decembra u jutarnjim kvalifikacijama discipline 200 metara delfin.

Jutarnje kvalifikacije su na programu u terminu od 9.30 sati, dok polufinalne i finalne utrke počinju od 18 sati.

BHRT je osigurao direktan prijenos kvalifikacijskih, polufinalnih i finalnih utrka.

Predsjednik i trener našeg kluba Damir Đedović je vođa tima naše reprezntacije na ovom prvenstvu.

Našoj Lani i svim članovima naše reprezentacije želimo puno sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu.

Nadamo se da će se zastava naše države opet zavijoriti na pobjedničkom postolju”, saopštili su iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Lana Pudar je izborila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a i ona je nedavno poručili kako u Francuskoj želi do historijske medalje za našu zemlju.

Inače, najbolja bh. plivačica, govorila je prije par dana za zvaničnu stranicu plivačke federacije i tom prilikom je istakla da joj je cilj osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Povod za razgovor Lane za zvaničnu stranicu je bio upravo nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunskom Otopeniju, koji se održava od 5. do 10. decembra 2024. godine.

-Ja sam prva iz Bosne i Hercegovine sa evropskom medaljom i koja se plasirala na Svjetski kup što znači mnogo za mene, ali i za moju državu.

Moj cilj je da osvojim olimpijsku medalju i to ne bilo kakvu nego zlatnu sljedeće godine u Parizu, jer moja BiH čeka na tu medalju gotovo 25 godina, pa bi osvajanje medalje bilo nešto ogromno i historijski značajno za moju zemlju, kazala je Pudar, pa dodala:

-Volim plivanje od prvog dana kada su treneri vidjeli da posjedujem talenat, odmah sam počela trenirati i takmičiti se u mom klubu.

Kad sam imala deset godina, razmišljala sam o plivanju kao o poslu, a sa kojim ću se baviti jer sam počela obarati rekorde u različitim starosnim grupama, što je bila velika stvar za mene, te sam počela da se vidim u profesionalnom plivanju.

Ona je potom istakla da je ponosna na to šta je do sada ostvarila u svojoj karijeri, te je dodala kako je svi u BiH vole, što je za nju, kako kaže, velika stvar.

-Ponosna sam na to šta sam ostvarila i svi u mojoj državi me vole tako da je to zaista velika stvar.

Zaista volim kada mi mala djeca priđu i kažu da sam njihov idol te da žele biti kao ja. Osjetim veliku podršku i to me motiviše, poručila je Pudar.

Podsjetimo, Lana je do sada u ovoj godini nastupila na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu, Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, ali i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu, kao i na Svjetskom kupu u Budimpešti, a sada joj slijedi nastup u Rumuniji i to na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.