Ohrabrujuće vijesti u vezi Lane Pudar su pristigle uoči Olimpijskih igara u Parizu: U Španiji pripreme teku po planu!

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci u periodu od 7. do 9. juna 2024. godine održalo se Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. U konkurenciji 25 klubova plivači Orke ostvarlii su zaista odlične rezultate, osvojivši 31 medalju, od čega 12 zlatnih, 12 srebrenih i 7 bronzanih medalja.

U statistici osvojenih medalja Orka je osvojila ukupno peto mjesto.

U Banja Luci Orku je predstavljalo ukupno 13 plivača: Danis Harmandić, Din Vejzović, Joško Rozić, Nejla Ćerimagić, Mak Torlo, Jure Trubarac, Merjem Čampara, Ivan Drlja, Klara Drlja, Aljoša Stanić, Hana Šuta, Igor Knezović i Ajla Kulak.

Titulama državnih prvaka u svojim kategorijama okitilli su se Danis Harmandić, Joško Rozić, Merjem Čampara i Klara Drlja, dok su se Din Vejzović, Mak Torlo, Jure Trubarac, Ivan Drlja i Aljoša Stanić okitili medaljama srebrenog i bronzanog sjaja.

Iz Kluba navode da su posebno pojosni na Aljošu Stanića, koji je u konkurenciji dječaka starijih dvije godine od njega postao državni viceprvak i osvajač više medalja i na višestruku državnu prvakinju Merjem Čamparu, koja je plivala u konkurenciji godinu dana starijih djevojčica.

Također, iz Orke”ističu odličan napredak svih plivača u gotovo svim disciplinama u kojima su nastupili, što je jasan pokazatelj odličnog rada i angažmana plivača i trenera.

U narednom periodu plivači Orke nastavit će sa svojim redovnim treninzima, te će prije kraja ove sezone sudjelovati na više domaćih i međunarodnih mitinga.

Svakako da će početak ljetne škole plivanja na Gradskom bazenu u Mostaru 1. jula, kao i organizacija VIII međunarodnog plivačkog mitinga “Orka – Arena Cup” 6. jula biti dva centralna događaja u organizaciji Orke.

O ovim događajima kako navede iz kluba, dobit ćemo više informacija u narednom periodu.

A najvažniji planetarni sportski događaj u svijetu ove godine su svakako ljetne olimpijske igre, koje će se održati u Parizu ove godine u periodu od 26.07. do 11.08.

Interesiralo nas je i gdje je trenutno najpoznatija Orka, naša olimpijka i jedna od najboljih svjetskih plivačica Lana Pudar.

Iz Orke su nas upoznali da se Lana Pudar sa svojim timom trenutno nalazi na pripremama u Španiji, te da pripreme teku po planu.

U okviru priprema za nastup na Olimpijskim igrama, u periodu od 17.06. do 23.06.

Lana će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Beogradu, gdje će pokušati opet okititi se jednim od odličja i obradovati srca svih ljudi u našoj zemlji.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.