Čestitke Lani Pudar stižu sa svih strana nakon svjetske bronze, ali jedna je poruka posebna… To je klub u kojem je izgradila karijeru. Klub vodenih sportova Orka!

Nakon što je ostvarila historijski uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, Lana Pudar je primila brojne komplimente od bosanskohercegovačke sportske javnosti. Lana Pudar je danas u Dohi donijela svojoj zemlji prvu medalju u historiji svjetskih prvenstava u vodenim sportovima. U disciplini 200 metara delfin osvojila je bronzanu medalju.

Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44, dok je mlada Mostarka osvojila bronzu s vremenom 2:07.92.

Uslijedile su brojne čestitke od bh. sportske javnosti. Edin Džeko je među prvima čestitao Lani na najvećem uspjehu u karijeri.

“Bravo Lana Pudar, bravo ponosu Bosne i Hercegovine. Bronza zlatnog sjaja”, poručio je Džeko na društvenim mrežama, a pridružio mu se i Jusuf Nurkić koji joj je posvetio objavu na Facebooku.

“Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je danas bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Dohi (Katar).

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine čestita Lani i želi joj mnogo sreće u pripremama za Olimpijadu”, poruka je iz krovne kuće bh. fudbala.

“Čestitamo našoj sjajnoj plivačici Lana Pudar na osvojenoj bronzanoj medalji na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi! Lana ti si ponos Bosne i Hercegovine”, poručili su istovremeno i iz Rukometnog saveza BiH.

Posebno treba izdvojiti poruku ljudi koji su dali veliki doprinos u Laninom uspjehu, a to je klub u kojem je izgradila karijeru, Klub vodenih sportova Orka.

“Lana Pudar treća na svijetu.

Šta smo sve prošli u prethodnih mjesec dana, dijete drago, kapa do poda!

Idemo dalje”, poručili su iz Orke, i više nego ponosni na sve uspjehe, a čestitku je uputio i proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić.

Naravno, čestitke Lani stigle su i s političke scene BiH pa su joj posebne poruke uputili premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Vijeće ministara BiH na čelu s predsjednicom Borjanom Krišto, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ambasadorica BiH pri OSCE-u Danka Savić, ambasadorica BiH u Češkoj Republici i Slovačkoj Martina Mlinarević – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.