Biser iz bh. dijaspore, gol mašina: Potencijalni Zmaj pred velikim transferom, u klubu se nadaju da će pasti rekord

Napadač Stal Mieleca Said Hamulić ove sezone već ima šest golova i tri asistencije, pa nije ni čudo što je Bosanac sa nizozemskim pasošem već na meti većih timova iz Poljske, ali i drugih zemalja.

Zainteresovani za Hamulića su između ostalih čelnici trenutnog lidera Rakowa, na čijem golu brani bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević. O tome je izvijestio portal Meczyki.pl.

Nogometaš je poseban dojam ostavio na trenera ekipe iz Jasne Gore – Mareka Papshuna.

U Rakowu bi bio savršen nasljednik Sebastiana Musiolika kojem ugovor istječe u junu i spreman je da ide.

S druge strane, stranica WP Sportowe Fakty utvrdila je da nije samo ekipa poljskih viceprvaka pokazala želju za pobjedom Hamulića.

Gotovo svaka vodeća poljska momčad najradije bi ga vidjela u svojim redovima. Također su stigli upiti iz SAD-a, Italije, Nizozemske i Austrije – prenosi Sportsport.ba.

Hamulić je ovog ljeta došao u Stal Mielec na godišnju posudbu iz litvanskog Dainawa Alytusa. Ipak, klub iz Podkarpacie ima spremljenu opciju otkupa. To ga stavlja u vrlo udoban položaj.

Iskoristi li to pravo, ugovor s napadačem bit će automatski produžen na dvije godine i upravo će ga Stal moći prodati za velik novac.

Igrač rođen 2000. godine koji neočekivano izraste u zvijezdu poljske lige može postati najskuplji nogometaš kojeg je ovaj tim ikada imao priliku prodati. Klupski rekord po tom pitanju nije baš impresivan – riječ je o svega nekoliko stotina hiljada eura. U Mielecu već razmišljaju o iznosu većem od milion eura.

Hamulić bi se uskoro mogao naći na spisku selektora BiH Ivajla Peteva, a ranije je za SportSport.ba govorio o mogućnosti da zaigra za naš nacionalni tim.

“Ne, do sada me niko nije kontaktirao”, kazao nam je Hamulić kada smo ga upitali da li ga je neko već zvao, a na pitanje da li je spreman da u budućnosti brani boje Bosne i Hercegovine, kratko je odgovorio:

“Ako me pozovu, možemo razgovarati o tome”.

Radi se o igraču koji igra na poziciji lijevog krila, s tim da u dresu poljskog kluba često igra i kao centralni napadač i podjednako se dobro snalazi na obje pozicije.

Nema sumnje da bi trebao dobiti poziv u reprezentaciju BiH s obzirom da je jedan od najboljih igrača tako jake lige kao što je poljska, ali to ćemo ipak ostaviti čelnicima NFSBiH, selektoru Petevu i njegovim asistentima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.