Bisera Turković prokomentarisala Miloradovu krivičnu prijavu, pa “pecnula” Dodika: “Raduje me što je opet počeo da vjeruje bh. pravosuđu”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podnio je krivične prijave protiv ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković i ambasadora naše zemlje u UN-u Svena Alkalaja zbog podrške prijedlogu da se Rusija suspenduje iz Vijeća za ljudska prava UN-a.

Povodom ove informacije zatražili smo komentar ministrice Turković.

– Ako je prijava podnesena Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, imam povjerenje u bh. pravosuđe da će djelovati u skladu sa zakonom, kao što smo i mi. Ali, raduje me, a čini mi se na osnovu ovog poteza, da je i gospodin Dodik ponovo počeo vjerovati u bh. pravosuđe i državne institucije za koje je ranije tvrdio da su nezakonite, kazala je Turković za Oslobođenje.

Dodik je krivičnu prijavu podnio zbog, kako navode, postojanja osnova sumnje da su Turković i Alkalaj zloupotrijebili službeni položaj i ovlaštenja u namjeri da drugom nanesu štetu i teže povrede prava drugog tako što su postupali protivno Ustavu koji predviđa da je Predsjedništvo BiH nadležno za vođenje vanjske politike.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je Turković “samoinicijativno, neovlašteno i bez odluke Predsjedništva BiH dala nalog Alkalaju da na sjednici Generalne skupštine UN podrži inicijativu za suspenziju Ruske Federacije iz Savjeta za ljudska prava UN”.

BiH je prema najavama ministirce Turković glasala ZA.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.