Bivši bh. reprezentativac “ispreskakao” pitanjima selektora: “Ne vidim viziju, koji ste vi selektor? Koja je vaša ideja?

Sada već bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović imao je vrlo zanimljiv razgovor sa selektorom Zmajeva Ivaylom Petevom nakon utakmcie protiv Rumunije i to u studiju državne BHT 1 televizije.

Nakon što se Petev prvobitno osvrnuo na nastup naših igrača u meču 2. kola Lige nacija, riječ je uzeo Zukanović koji je selektoru postavio vrlo jasna i konkretna pitanja, no čini se da na kraju nije dobio nikakav odgovor.

Tačno je da imam dosta pitanja. Na početku bih čestitao selektoru na pobjedi, svaka čast i bodovi su bitni. To nam daje nadu da kroz preostale divje utakmice prođemo dalje. Ono što mene zanima, a pratio sam od kada ste tu, u ove skoro dvije godine, zanima me zašto je došlo do ovakvog stagniranja? Jednostavno, ne napredujemo i koji je uzrok tome?”, pitao je Zukanović na početku, nakon čega mu je Petev odgovorio:

“Ako se vratimo nazad, ja mislim da ima mnogo dobrih stvari. Za rezultat ste u pravu, ali ne možemo reći da nije bilo dobrih stvari, tako da imamo još puno da se trudimo i da napredujemo i ja se nadam te želim da igramo sve bolje i bolje. Trudimo se i radimo i nadam se da ćemo za četiri dana još bolje izgledati.”

Uslijedilo je novo pitanje u kojem je Petev trebao objasniti koja je njegova trenerska filozofija i kako bi Zmajevi trebali igrati, ali odgovor je opet bio vrlo jednostavan. Trebali bi izgledati “kao ekipa”, i to je to.

“Dobro, ali zanima me jedna stvar. Znamo da se mi borimo i pokušavamo, ali mene zanima jedna vaša stvar. Šta očekujete od igrača? Ne vidim plan, ne vidim viziju vaše igre, koji ste vi selektor? O kom selektoru se radi? Kada se pogledaju sve ekipe, mi uvijek dobro analiziramo protivnike, ali mene zanima naša reprezentacija. Koja je naša filozofija, šta mi želimo? Koja je vaša ideja, koncept?”, pitao je Zukanović, nakon čega je dobio odgovor:

“Moja ideja je da izgledamo kao ekipa i mislim da su momci to ranije pokazali. Ja sam i ranije rekao da se dobre stvari brzo zaboravljaju i da se uvijek kopaju negativne stvari i svjestan sam da imamo još puno stvari da poboljšamo.”

Naredni meč Zmajevi igraju protiv Crne Gore u gostima, a nakon toga nas očekuje i duel protiv Finske.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.