Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otkrio nepoznate detalje o svom životu: “Imao sam 16 mjeseci kad je majka umrla, sestru nisam vidio 20 godina”

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u emisiji Večernjeg lista otkrio nepoznate detalje o svom životu. Neizostavna tema bile su i njegove obrve po kojima je poznat.

“One su sada malo skraćene, a o njima se brine moja frizerka kod koje idem godinama. Njoj je to bilo malo previše pa je ona to malo formatizirala”, rekao je.

Mesić govori i ruski i francuski, a čak je i dok je bio predsjednik išao dvaput sedmično na satove francuskog jezika.

“U Francuskoj sam imao dva ujaka, sestru i brata. Sestra je tamo otišla kada je nama mama umrla, ja sam imao 16 mjeseci, a ona tri godine.

Otišla je ujacima u Francusku 1937. godine dok otac sredi situaciju, a ja sam ostao kod bake.

Tako da smo se mi prvi puta sreli 1957. godine, 20 godina nakon. Tragična situacija u porodici”, ispričao je i dodao da su se onda svake godine vidjeli.

Sa sadašnjom suprugom Milkom, koja je tada plesala balet, upoznao ga je kompozitor Zvonko Špišić.

“Tada su bili plesnjaci stalno, nije bio ovaj sistem. U dvorani bi sa strane stajali stolovi, na jednoj strani bi sjedile cure, na jednoj dečki.

A pošto sam ja ipak malo niži, imao sam tada 172 i pol centimetra, ali dosta cura je bilo viših od mene. Meni je bilo nezgodno, ako se ona meni svidi i ja nju dignem, a ona viša od mene.

Ja sam vidio na jednom plesu kada se birao najbolji plesni par, a pošto je moja supruga plesala balet, ona je bila u žiriju. Pa sam pitao jednog prijatelja mogu li nekako nju upoznati. I pošto je ona stanovala s njegovom djevojkom, uspio sam.

I tako je sve krenulo”, rekao je Mesić koji je sa suprugom Milkom dobio dvije kćeri – Dunju i Sašu.

Priznao je da ga neki još uvijek nagovaraju da se ponovno kandidira za predsjednika.

‘Ali ja na to ne pomišljam, 89 godina, malo bi bilo pretjerano. Malo sam prestar, ali kad bih i išao na izbore, ja bih pobijedio’, zaključio je Mesić, a prenosi Story.hr.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.