Bivši portparol Sjevernoatlantskog saveza kod Hadžifejzovića: “NATO je za BiH odobrio Akcioni plan i na tome treba dalje raditi!

Jamie Shea, bivši portparol NATO-a, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” Senada Hadžifejzovića na Face televiziji.

U veoma otvorenom razgovoru je izrazi saučešće građanima BiH nakon smrti Ivice Osima.

S posebnim osvrtom je govorio o BiH i NATO-u.

“NATO je odobrio Akcioni plan za BiH i na tome treba dalje raditi! Treba intenzivirati rješenje odnosa Beograda i Prištine.

BiH svake godine šalje Akcioni plan. To nije samo formalni proces, to je aktivni proces približavanja BiH NATO-u.

To pokazuje da je NATO ozbiljan! BiH ima puno prilika da se angažuje i bude prisutnija na sastancima NATO-a. NATO pokazuje da je ozbiljan kada je u pitanju BiH i BiH mora pokazati da je ozbiljna kada je u pitanju NATO”, rekao je Shea.

“Ne vjerujem da će Rusija poduzeti bilo kakvu vojnu aktivnost na zapadnom Balkanu i ne vjerujem da će poduzeti vojne aktivnosti protiv Finske i Švedske. Putin je zauzet ofanzivom u Donbasu. Sada traži nove snage kako bi zamijenio vojne gubitke.

Nijedan pametni strategist ne bi izazivao NATO na Baltiku ni na zapadnom Balkanu. Dan pobjede u Rusiji je bio repliciran i u Banja Luci i u Srbiji, gdje su održane slične parade”, dodao je Shea.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.